A3 Haber

Emlak Vergisi’nde son hafta: Geciktirene faiz işleyecek

Emlak Vergisi’nde son hafta: Geciktirene faiz işleyecek

Emlak Vergisi’nde son hafta: Geciktirene faiz işleyecek
Kasım 23
13:56 2019

Emlak Vergisi’nin ikinci taksit ödemelerinin 30 Kasım’a kadar yapılması gerekiyor. Bu sürede Emlak Vergisi’ni ödemeyenlere, aylık yüzde 2 gecikme faizi işleyecek.

Uzmanlar, Emlak Vergisi ödeme takvimine göre, ikinci taksit ödemesinin son gününün 30 Kasım olduğunu anımsatarak, bu tarihten sonra yapılacak ödemelerde aylık yüde 2 oranında gecikme zammı uygulanacağını anımsattı. Yasalara göre bazı kesimler Emlak Vergisi’nden muaf olduğunu anımsatan uzmanlar, “Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, tek evi olup emekli maaşından başka geliri olmayanlar, engelliler, işsizler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimler bu vergiden muaf. Vergiden muaf olabilmek için evin brüt 200 metrekareyi geçmemesi gerekiyor” dediler.

Geri alabilirsiniz

Vergi muafiyetinden faydalanmak için de belediyeye başvurup vergi muafiyeti formu doldurmak gerektiğini söyleyen vergi uzmanları, “Bilmeyerek ödeyenler şu ana kadar ödediği son 5 yıllık vergiyi belediyelerden talep edebilir” olduğunu belirterek yeni binaların inşaatın bittiği yıldan itibaren 5 yıl süreyle vergi değerinin dörtte birinden muaf olduğunu ifade ettiler.

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER