A3 Haber

15 Temmuz’dan bu yana meslekten çıkarılan hakim ve savcı sayısı açıklandı

15 Temmuz’dan bu yana meslekten çıkarılan hakim ve savcı sayısı açıklandı

15 Temmuz’dan bu yana meslekten çıkarılan hakim ve savcı sayısı açıklandı
Kasım 25
12:33 2019

Adalet Bakanı Gül, bazı suçlardan hükümlü olan yaşlı, hamile ve çocukların cezalarını evde çekmesine yönelik düzenleme üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Gül, 15 Temmuz’dan bu yana meslekten çıkarılan hakim ve Cumhuriyet savcısı sayısının da 3 bin 926 olduğunu bildirdi.

Adalet Bakanı Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2020 yılı bütçesinin sunumunda, suç ve yaptırım dengesini, toplumun adalet duygusunu tatmin edecek şekilde gözden geçirmeyi düşündüklerini aktardı.

3 926 bin hakim ve savcı meslekten çıkarıldı

Bakan Gül, 15 Temmuz’dan bu yana meslekten çıkarılan hakim ve Cumhuriyet savcısı sayısının 3 bin 926 olduğunu bildirdi. Yargının ideolojisinin adalet olduğunu belirten Gül, “Anayasamızda mahkemeler, ‘şu grubun, bu zümrenin adına’ demiyor, ‘millet adına karar verir’ diyor” şeklinde konuştu.

“Yaşlı, hamile ve çocukların cezalarını evde çekmesi”

İnfaz sisteminin ıslah işlevine odaklı bir şekilde etkili, doğru çalışması üzerinde durduklarının altını çizen Gül, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda şiddet içermeyen bazı suçlardan hükümlü olan yaşlı, hamile ve çocukların cezalarını, elektronik izleme merkezi aracılığıyla evde çekmesi alternatifi üzerinde duruyoruz. Hükümlü ve tutukluların yakınları ile görüntülü görüşmesi, elektronik dilekçe gibi yeni uygulama modellerinin geliştirilmesi de çalışma gündemimizde yer alıyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER