A3 Haber

Emine Erdoğan ‘Kadına şiddetin kaynağı İslam değil’ dedi: Diyanet ne diyor?

Emine Erdoğan ‘Kadına şiddetin kaynağı İslam değil’ dedi: Diyanet ne diyor?

Emine Erdoğan ‘Kadına şiddetin kaynağı İslam değil’ dedi: Diyanet ne diyor?
Kasım 25
15:32 2019

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle sarayda bir konuşma yaptı. “İslamın, kadına şiddetin kaynağı olarak gösterildiğini” söyleyen Erdoğan, “Kuran-ı Kerim erkeklere değil tüm insanlığa indirilmiştir. İslam kadın ve erkeği yol arkadaşı kılar” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı çevirisi çeşitli dinsel kitaplar ise, Emine Erdoğan’ı yalanlıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında konuştu.

“İslam şiddetin kaynağı olarak gösterilemez” diyen Emine Erdoğan, “Eskiden gömülen hadiseler artık daha görünür oldu. Hiçbir kadın korku terörü altında hayat sürmeyecek” dedi.

“İslamın, kadına şiddetin kaynağı olarak gösterildiğini” söyleyen Emine Erdoğan, “Kuran-ı Kerim erkeklere değil tüm insanlığa indirilmiştir. İslam kadın ve erkeği yol arkadaşı kılar” dedi.

Emine Erdoğan’ı alkışlayanlar arasında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın olması da dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı çevirileri, Emine Erdoğan’ı yalanlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı çevirisi olarak yayımlanan bazı kaynaklar, Emine Erdoğan’ı yalanlıyor.

İşte o kitaplardan kimi satırlar:

1- Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. (Diyanet İşleri Çevirisi)

2- Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. (Diyanet İşleri Çevirisi)

3- Eğer kocalar barışmak isterlerse, bu durumda boşadıkları kadınları geri almaya daha fazla hak sahibidirler. Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinde belli hakları vardır. Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. (Diyanet Vakfı Çevirisi)

4- Allah, size, çocuklarınız(ın alacağı miras) hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. (Diyanet İşleri Çevirisi)

5- Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir. (Kadınlara Dîni Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147 İbn Arrak, Tenzihü’ş Şeria II, 210)

6- Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır. (Sahihi Müslim, Salat 265 Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720)

7- Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin. (İbnü’l Cevzi, Mevzuat II, 269)

About Author

Ahmet Çınar

Ahmet Çınar

Related Articles

TÜM HABERLER