A3 Haber

Öztrak: Kumpas Saray’da yazılmıştır ve hedefi CHP’dir

Öztrak: Kumpas Saray’da yazılmıştır ve hedefi CHP’dir

Öztrak: Kumpas Saray’da yazılmıştır ve hedefi CHP’dir
Kasım 25
16:06 2019

CHP sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, “Saray’da yazıldığı belli olan kumpasın açık hedefi CHP’dir” dedi. Muharrem İnce’nin açıklamalarına değinen Öztrak, “Hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık” dedi. Öte yandan Öztrak, Talat Atilla için “Kumpasın bir unsuru” ifadelerini kullandı.

CHP sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı devam ederken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Öztrak, ‘Saray’a giden CHP’li’ tartışmalarına değinirken, “Saray’daki kibirli kişinin derdinin ne olduğu kendisinin yaptığı açıklamalardan belli oluyor. Neden genel başkanımıza çek git diyor? Çünkü tek adam rejiminin önündeki engellerden biri partimizdir. Aynı yerden hazırlanmış metinler üzerinden koparılan bu senkronize yayın çılgınlığını Barış Pınarı Harekatı’nda görmedik. Kumpas senaryosu medyadaki aktörler üzerinden yürütülüyor Genel başkanımız aynı gün İzmir’de çıktı kumpasın kime yapıldığını anlatıp hodriye hodri dedi. Senaryosunun Saray’da yazıldığı belli olan kumpasın açık hedefi CHP’dir” diye konuştu.

“Sükunetle ve parti içi hukuk ile çözülecektir”

Öztrak, yaşananların sükunetle ve parti içi hukukla çözmekte kararlı olduğunu belirtirken, “Genel Başkanımızın sözlerinin uyarılarının haklılığı bir defa daha ortaya çıkmıştır. CHP’ye kurulan kumpası sükunetle, parti içi hukukla çözmeye kararlıyız. Bu kumpas kimin değirmenine su taşımaktadır. Adres bellidir. Kim CHP’nin karışmasını istediyse, çek git diyecek kadar gözünü kararttıysa bu kumpas onun değirmenine su taşımaktadır. İki amacı vardır. Milletin aş iş sorununu gizlemek. Milletin amacı haline gelen CHP’ye itibar suikasti yapmaktır. Kimse kendine siyasi rant devşirme fırsatçılığına girmemelidir” dedi.

“Kumpas CHP’ye kurulmuştur”

CHP’nin ruhunda Kuva-yi Milliye olduğunu vurgulayan Öztrak, “Bur ruhu sindiremeyenler CHP’de çete arama gafletine düşmüşlerdir. Çeteler tek adam yönetimini sever. Kumpas CHP’ye kurulmuştur. Bunu bir olarak bertaraf edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık”

Tartışmaların odağındaki isim Muharrem İnce’nin dün yaptığı açıklamaların hatırlatıldığı Öztrak, “Sayın Muharrem İnce ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden daha 3 gün geçmedi. Hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık. Hiçbir arkadaşımızın savunmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

“Talat Atilla kumpasın bir unsuru”

Haber kaynağı olarak gösterilen Talat Atilla’nın kumpasın bir unsuru olduğunu savunan Öztrak, “Talat Atilla zaten bu kumpasın bir unsuru. O çerçevede konuşmalarını sürdürüyor. Birileri çıkıp çeteyle ilgili gerekenleri konuşmamda söylediğimi düşünüyorum. Çete iddiası ile ilgili. CHP içinde çete olmaz dedik. Ne demek çete?” dedi.

AKP’li Çelik’in özür talebine yanıt

AKP’li Sözcüsü Ömer Çelik’in özür talebine cevap veren Öztrak, “CHP olarak sürece baktığımız zaman dört başı mahmur komplo olduğu ortada. Komployu yapanlar bizden özür dilesin” diye konuştu.
Disiplin süreci işleyecek mi?

Öztrak, MYK’da disiplin konusunun gündeme gelmediğini belirtirken, “Disiplin süreci başlatılması konusu bugün topladığımız MYK’nın gündeminde yoktu” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER