A3 Haber

Sarar Giyim kriz nedeniyle işçi çıkaracak

Sarar Giyim kriz nedeniyle işçi çıkaracak

Sarar Giyim kriz nedeniyle işçi çıkaracak
Kasım 26
22:31 2019

Sarar Giyim, ekonomik krizi gerekçe göstererek işçi çıkaracağını açıkladı. Kriz nedeniyle girdi fiyatlarının artması ve ihracat siparişlerinin azalması nedenlerini sıralayan Sarar Giyim, çıkaracağı işçilere kıdem ve ihbar tazminatını altı taksitte ödeyeceğini belirtti.

Türkiye’de beş büyük üretim fabrikası ve 3000’in üzerinde çalışanı bulunan Sarar Giyim, kriz nedeniyle işçi çıkarılacağını açıkladı. Sarar’dan yapılan açıklamada gönüllülerin yönetime başvurması istendi.

Sarar-CCS A.Ş. Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar imzasıyla yayınlanan açıklamada, “İşçilik maliyetlerimiz ile genel giderlerimizin fazlalığı ve ihracat siparişlerimizde yaşanan düşüşler sebebiyle, maliyetlerimizin artması, yapılan üretimin ve siparişlerin azalmış olması karşısında ortaya çıkan işgücü fazlalığı ile üretim yapmayı ekonomik olarak sürdürebilmemiz mümkün görünmemektedir. Bugüne kadar bütün şartlarımızı zorlayarak bu noktaya geldik. Yönetim Kurulunca alınan karar doğrultusunda üretim, üretime bağlı birimler, kesim, yönetim, depolar, muhasebe, personel, temizlik, bakım, sosyal hizmetler, makina bakım kadrolarından; personel azaltımına gidilecek olup; öncelikle kendi isteği ile ayrılmak isteyen çalışanlarımızın yazılı olarak, Personel Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri önemle rica olunur. Müracaatlar yönetimce değerlendirilecek olup; uygun görülen çalışanlarımızla iş ilişkimiz sonlandırılacaktır. Kıdem ve ihbar tazminatlarının toplamının ilk taksit 10.000 TL ve takip eden taksitler 5.000 TL’den az olmamak üzere toplam 6 taksitte ödenebilecektir. 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 29. Maddesi gereği yapılan toplu çıkışlarda, çıkan personeller İşkur’dan işsizlik maaşından faydalanabilecektir. Bilgi ve gereğini arz ederiz” denildi.

Beş fabrikada üç binden fazla çalışan

Sarar, ticari faaliyetlerine 1944 yılında Eskişehir’de başladı. Firma bugün; Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 120 bin metrekarelik alana kurulu üç fabrikası, Eskişehir-Kütahya yolu üzerindeki 185 bin metrekarelik alana kurulu Sarev Ev Tekstil ve Gömlek Fabrikası son olarak da İstanbul Bomonti’deki Sarar Kadın Hazır Giyim üretim birimi ile tekstil ve hazır giyim sektöründe üretim yapıyor.

Türkiye’de beş büyük üretim fabrikası ve 3000’in üzerinde çalışanı bulunan Sarar’ın, yurt dışında 58 mağazası, Türkiye’de ise 75 şehirde 160’dan fazla Sarar konseptli mağazası bulunuyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER