A3 Haber

Ali Babacan yeni partinin kuruluşuyla ilgili tarih verdi

Ali Babacan yeni partinin kuruluşuyla ilgili tarih verdi

Ali Babacan yeni partinin kuruluşuyla ilgili tarih verdi
Kasım 27
08:09 2019

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın konuğu olan Ali Babacan, başkanlık sistemiyle ilgili kısa bir test süreci olduğu ve yeni sisteme geçtikten iki ay sonra Türkiye’de büyük bir ekonomik krizinin gözlemlendiği söyledi. Babacan, yeni parti için 2019’un sonunu işaret etti.

Daha önce AKP’den bakanlık ve milletvekilliği yapan Ali Babacan, yeni ekonomi programlarını değerlendirirken bu programların bir karşılığının olmadığını bunlara güven duyulmadığını söyledi.

Ali Babacan, partisinden istifa etmesi konusunda 2011 yılından itibaren yaşanan olumsuzlukları işaret etti. Babacan, olumsuzlukların giderilmesi için 2013 yılından 2019’a kadar uğraştıklarını ancak başarılı olamayınca istifa ettiğini belirtti.

“Kendimi vebal altında hissediyorum”

Ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili kendini büyük bir vebal altında hissettiğini söyleyen Babacan, gelinen noktada partiden ayrılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

“Erdoğan partiden ayrılmamı istemedi”

Ülkenin karanlık bir tünele girdiğini vurgulayan Babacan, Erdoğan’ın kendisinin partiden ayrılmasını istemediğini de açıkladı. Babacan daha önce atacakları bir ayrılık adımının mevcut düzeni olumsuz etkileyeceği korkusuyla bundan kaçındıklarını ifade etti.

Son 4 yılın insanları dinlemek için iyi bir fırsat olduğunu belirten Ali Babacan, Türkiye ile ilgili iyi bir strateji belirleme konusunda çalıştığını açıkladı.

“Abdullah Gül çalışmalarımızı destekliyor”

Altaylı, yeni parti kurma hazırlıklarıyla ilgili olarak “Abdullah Gül çok fazla öne çıkmaz derler. Temkinli bir insan olduğu bilinir. Bu kez Gül ikircikli bir tavır içinde. Ali Babacan’ın arkasında aslında Gül var. Gül bu partinin neresinde” diye sordu.

Babacan, “Abdullah Bey ile gelecek vizyonumuz aynı. ‘Ben artık aktif siyasette yokum.Yeni bir partide olmam’ dedi. Kendisi bizim çalışmalarımıza destek veriyor. Ayda bir ya da iki defa görüşüyoruz. Dışarıdan bize bilgisiyle tecrübesiyle destek veriyor. Ama nihai kararları biz veriyoruz” yanıtını verdi.

Kuruluş takvimi

Partinin kuruluş takvimi kapsamında, yıl sonu tüzel kişiliğin kurulacağını belirten Ali Babacan, teşkilatlanmanın 2020 yılı içinde gerçekleşeceğini açıkladı. 700 kişiyle birebir görüştüğünü söyleyen Babacan, katılmak isteyen çok sayıda kişi olduğunu ve çalışmaların sürdüğü mesajını verdi.

“Davutoğlu birleşme teklifinde bulundu ama gerçekçi bulmuyorum”

Davutoğlu ile ilgili Ali Babacan, “Ahmet Davutoğlu bize birleşme teklifinde bulundu. Kendi merkezli bir hareket başlattı. Biz daha sonra başladık biz daha farklı bir metot ile devam edeceğiz. Ben birleşmeyi zor görüyorum. Gerçekçi görmüyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER