A3 Haber

Sarayın halısı erken bitsin diye 33 işçi gece gündüz çalıştırıldı

Sarayın halısı erken bitsin diye 33 işçi gece gündüz çalıştırıldı

Sarayın halısı erken bitsin diye 33 işçi gece gündüz çalıştırıldı
Kasım 27
16:59 2019

Cumhurbaşkanlığı sarayında kullanılan ve Erdoğan’ın büyük bir övgüyle bahsettiği 108 metrekarelik Hereke halısı, normalde üç yılda bitecekken 33 işçinin gece gündüz çalışmasıyla dokuz ayda dokundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın övünerek bahsettiği ve Saray’da kullanılan 108 metrekarelik Hereke halısını 33 işçi, dokuz ay boyunca gece gündüz dokudu. Halıyı dokuyan işçiler, halının yapım sürecini anlattı.

Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasında çalışan Dokuma Ustası Özlem Akbulut, DHA’ya bu halının yapım süresinin normalde üç yıl sürebileceğini ancak 33 işçinin 7 gün 24 saat çalışarak dokuz ayda tamamladığını anlattı.

Üç vardiya şeklinde gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Akbulut, “Güzel bir iş çıkardık, tabii ki meşakkatli oldu, bazı zorluklarımız oldu. Halı işi yorucu, meslek hastalıkları meydana geliyor ama bu işi severek ve özveriyle yapıyoruz” diye konuştu.

Halının maliyeti 324 bin TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın övgüyle söz ettiği Hereke halısının fiyatı da belli oldu. Üreticiler, Hereke halısının toplam maliyetinin 324 bin TL olduğunu belirtti. Hereke halısının metrekaresinin üç bin lira olduğunu söyleyen üreticiler, 108 metrekare olan Saray’daki halının 324 bin TL maliyetli olduğunu söylediler.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER