A3 Haber

Çavuşoğlu’ndan Macron’a yanıt: Boyunu aşan söylemler ve eylemler

Çavuşoğlu’ndan Macron’a yanıt: Boyunu aşan söylemler ve eylemler

Çavuşoğlu’ndan Macron’a yanıt: Boyunu aşan söylemler ve eylemler
Kasım 28
17:59 2019

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un PKK/YPG’ye karşı Barış Pınarı Harekatı düzenleyen Türkiye’nin, NATO müttefiklerinden dayanışma beklememesi gerektiğine yönelik sözlerinin “karşılığı olmadığını” belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Barış Pınarı Harekatı ile ilgili söylediği “Türkiye, Suriye’de oldubittiye getirip operasyon düzenlerken, aynı zamanda NATO’dan destek bekleyemez.”sözlerine tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, NATO vurgusu yaparken, “Macron’un söylediği sözün, bana göre bir karşılığı yok. Biz burada terörle mücadele ediyoruz. O terör örgütünün hamisi zaten. Elysee’de sürekli ağırlıyor. ‘Benim müttefikim terör örgütü’ diyorsa ona da vereceğimiz cevap var. Macron unutmasın. Merkel’in de söylediği gibi, Türkiye bir NATO müttefikidir. (Macron) Müttefiklerin yanında dursun” diye konuştu.

“Boyunu aşan söylemler ve eylemler“

Çavuşoğlu, “Macron bu yalpalamalarla Avrupa’nın lider olamaz, liderlik doğallıkla olur, boyunu aşan söylemlerle ve eylemlerle olmaz” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’u kabulü sırasında Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’na tepkisini “Türkiye hem Suriye operasyonunu oldubittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez” sözleriyle dile getirmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER