A3 Haber

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye NATO’dan dayanışma beklemesin

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye NATO’dan dayanışma beklemesin

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye NATO’dan dayanışma beklemesin
Kasım 28
15:23 2019

NATO ile ilgili eleştirilerinde Türkiye’ye dair itirazlar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu kez “Türkiye hem Suriye operasyonunu oldubittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez” dedi.

ABD’nin müttefikleriyle görüşmeden Suriye’den çekilme açıklaması yapması, ABD’den yeşil ışık alan Türkiye’nin Avrupalı ortaklarının ikazlarına rağmen Suriye’de operasyon düzenlemesini eleştirirken NATO’nun ‘beyin ölümünü’ ilan etmiş olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan yeni çıkış geldi.

Macron, Ankara’nın eleştirilerine “Türkiye hem Suriye operasyonunu oldubittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez” yanıtını verdi.

“Yararlı bir uyandırma zili”

Fransa lideri, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” yorumunu yaparak Avrupalı müttefiklerinin tepkisini çekmesini ise “Yararlı bir uyandırma zili” diye değerlendirdi.

Macron’un açıklaması, diğer NATO üyelerinin tepkisini çekmiş, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, NATO’nun sorunları olduğunu ancak Macron’un açıklamasını abartılı bulduğunu söylemişti.

Huawei yaptırımlarına uymayacak

Macron, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e karşı açtığı ticaret savaşında Huawei’ye uyguladığı yaptırımlara Avrupa’nın da uyması için yaptığı baskıyı da geri çevirdi.

Fransa lideri, “Hiçbir zaman belli bir ülkeyi, belli bir telekom operatörünü yaftalamak peşinde olmadım” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER