A3 Haber

Türkiye’de hava durumu: Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe…

Türkiye’de hava durumu: Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe…

Türkiye’de hava durumu: Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe…
Kasım 28
15:17 2019

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde, yurdun bir bölümü sonbaharın tadını çıkarırken, yurdun bir tarafında ise yağan kar yolları kapattı. Datça’da güzel havayı fırsat bularak vatandaşlar denize girdi.

Elazığ’ın Fırat Üniversitesi kampüsünün ağaçlarla kaplı yerleşkesi, bugünlerde sararmış ve dökülmüş yapraklarıyla sonbaharın güzellikleriyle insanları kendine hayran bırakıyor.

Tablo gibi görüntülerin oluştuğu kampüs, fotoğraf meraklıları için doğal stüdyoya dönüştü. Ağaçların oluşturduğu güzelliği fotoğraflamak isteyenler için Fırat Üniversitesi’nin kampüsü uğrak alanı oldu. Elazığ’ın ideal bir yaşam alanı olarak bilenen kampüste öğrenciler, özellikle hafta sonları bisiklet turu ve yürüyüş yaparak mevsimin keyfini çıkarıyor.

Datça’da deniz keyfi

Yurdun birçok kentinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, Muğla’nın Datça ilçesinde, güneşli havayı fırsat bilenler, denize girdi.

Hava sıcaklığının 20, deniz suyu sıcaklığının ise 22 derece ölçüldüğü Datça’daki Hastanealtı Plajı’na gelenler, kasım ayında denize girdi. İstanbul’dan 2 yıl önce Datça’ya yerleştiğini anlatan işçi emeklisi Uğur Altıntaş ve eşi Beyhan Altıntaş, güneşli havayı fırsat bilip, plaja geldiklerini söyledi. Datça’da yaşamanın keyfini çıkardıklarını söyleyen Uğur Altıntaş, “Deniz gerçekten çok güzel. Haziran ayından bile sıcak. Geçen yıl da 1 Aralık’a kadar denize girmiştik. Yağmurlu olmayan, güneşli günlerde her gün denize giriyoruz. 35- 40 dakkika yüzüyoruz” dedi.

Siirt’te yollar kapandı

Siirt’te yüksek kesimli bölgelere mevsimin ilk karı düştü. Yağış nedeniyle ulaşıma kapanan yollar, İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla yeniden açıldı.

Kentin yüksek kesimleri ile Pervari ilçesinde başlayan kar yağışıyla bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Van ve Hakkari’de etkili kar yağışı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde son günlerde havanın soğumaya başlamasıyla ilçe merkezinde kar yağdı. Kar yağışı ile birlikte ilçe merkezi beyaza bürünürken, hava sıcaklığı da hissedilir derecede düştü.

Van ve çevresinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, yağıştan dolayı 7 yerleşim biriminde ulaşım sağlanamıyor. Ekipler kapanan mahalle ve mezra yollarını açmak için çalışma başlattı. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER