A3 Haber

Anayasa Mahkemesinden ‘görüşmeleri kaydedemezsiniz’ kararı

Anayasa Mahkemesinden ‘görüşmeleri kaydedemezsiniz’ kararı

Anayasa Mahkemesinden ‘görüşmeleri kaydedemezsiniz’ kararı
Kasım 29
11:29 2019

CHP’li vekillerin başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, OHAL kapsamında avukat ve müvekkil arasında yapılan görüşmelerin kayda alınmasını anayasaya aykırı buldu.

A3 Haber Merkezi | Cumhuriyet Halk Partisi’nden Engin Altay, Özgür Özel, Engin Özkoç ile birlikte 114 milletvekili tarafından 1 Şubat 2018 tarihli 7070 sayılı OHAL Kanunu için Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru hakkında karar verildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP’nin iptal talebiyle açtığı iptal davasını görüşerek karara bağladı. Yüksek Mahkeme, CHP’nin bazı taleplerini kabul ederken bazı taleplerini ise reddetti. CHP milletvekilleri tarafından açılan davada, 7070 sayılı KHK ile bazı kanunlarda yapılan değişikliklerin anayasaya aykırı olduğu için iptal edilmesi istendi.

İptali istenen maddeler arasında, avukatlar için getirilen çeşitli kısıtlamalar ve yasaklar ile, ceza kanunda yapılan bazı değişiklikler ile devlet memurları kanundaki düzenlemeler bulunuyordu.

“Evraka el konulamaz”

Anayasa Mahkemesi tarafından verilen karar uyarınca, örgüt faaliyeti nedeniyle yürütülen kovuşturmalarda duruşmada en çok üç avukat bulundurma şartı ile avukatın duruşmadan yasaklanması, cumhuriyet savcısının istemi ve infaz hakiminin kararı ile üç ay süreyle hükümlü ve avukatının görüşmelerinin elektronik cihazla kaydedilmesi, görüşmeleri izlemek amacıyla görevli bulundurulması, avukat ve hükümlü arasında verilen belge ve evraklara el konulması anayasaya aykırı bulunarak iptal edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER