A3 Haber

Bakan Kurum: Tedbir almazsak su kıtlığı yaşamaya başlayacağız

Bakan Kurum: Tedbir almazsak su kıtlığı yaşamaya başlayacağız

Bakan Kurum: Tedbir almazsak su kıtlığı yaşamaya başlayacağız
Kasım 29
13:53 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye 2023 Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, ” Kişi başına bin 500 metre küp su kullanan bir ülkeyiz ve su fakiriyiz bu anlamda. Eğer tedbir almazsak su kıtlığı yaşamaya başlayacağız” diye konuştu.

Türkiye 2023 Zirvesi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. Bakan Kurum, zirvede “Geleceğin Şehirleri” panelinin açılış konuşmasını yaptı. Türkiye nüfusunun giderek arttığını belirten Kurum, “Su kaynaklarımızı çok verimli kullanarak, arıtmalarımızdan elde ettiğimiz geri dönüşüm ile kullanma oranlarımızı yüzde 1’den 5’e çıkararak ki şu an itibari ile baktığınızda kişi başına bin 500 metre küp su kullanan bir ülkeyiz ve su fakiriyiz bu anlamda. 2030 yılı versiyonuna baktığımızda istatistiklere göre bin 200 metreküpe kullanma suyu oranımız düşecek, düşmek zorunda kalacak ki eğer tedbir almazsak su kıtlığı yaşamaya başlayacağız. 2050’li yıllarda dünyada su savaşlarının çıkacağı bile öngörülüyor” dedi.

“Her yıl 300 bin konut dönüştüreceğiz”

Kentsel dönüşüm hedeflerinin her yıl 300 bin konut ile 5 yılda tamamlamak olduğunu da ifade eden Kurum, “Bugüne kadar 13 milyar lira kaynak aktardık. Kentsel dönüşüm ile ilgili hedeflerimizi belirledik. 1,5 milyon acil öncelikli dönüştürülmesi gereken konut var her yıl 300 bin konut dönüştürmek suretiyle 5 yıl içerisinde bu süreci tamamlamak istiyoruz. Bu anlamda da kentsel dönüşüm noktasında yıllık 100 bin 150 bin hedefimizin olacağı çok anlamlı bir projeyi de gerçekleştirmiş olacağız. Bir kısmını da kamu olarak biz gerçekleştireceğiz ki bu yıl 65 bin konutun dönüşümünü başlattık” şeklinde konuştu. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER