A3 Haber

Londra Köprüsü’nde bıçaklı saldırı: İki kişi yaşamını yitirdi

Londra Köprüsü’nde bıçaklı saldırı: İki kişi yaşamını yitirdi

Londra Köprüsü’nde bıçaklı saldırı: İki kişi yaşamını yitirdi
Kasım 29
19:59 2019

İngiltere’nin başkentinde bulunan Londra Köprüsü’nde bıçaklı saldırıya polis ateş açarak müdahale etti. Olayın “terör” saldırı olduğu açıklanırken iki kişi yaşamını yitirdi, beş kişi de yaralandı.

Yerel medyadaki haberlere göre, bir grup bıçaklı saldırgan, Londra Köprüsü’nde bir kişiye saldırdı. Polis ve özel tim olay yerine intikal etti ve bıçaklı saldırganlardan birine ateş açtı. Bıçaklı saldırganın polis tarafından öldürüldüğü bilgisi paylaşılırken, beş kişinin de yaralandığı belirtildi.

‘”Bölgeye yaklaşmayın” uyarısı

İngiliz polisi, vatandaşları Londra Köprüsü ve yakınlarına yaklaşmamaları konusunda uyarırken, o yöne giden yollar da trafiğe kapatıldı.

Öte yandan, terörle mücadele ekiplerinin de saldırıyla ilgili başlatılan incelemede aktif rol oynadığı belirtildi.

Başbakan “terör eylemi” olduğunu duyurdu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Londra Köprüsü’ndeki etkinlikler hakkında bilgilendirildim. Devam eden bir soruşturma olmasına rağmen, polis bunun bir terör eylemi olduğunu doğruluyor. Düşüncelerim, tehlikeye yürüyen polis ve acil servis ekipleriyle. Ayrıca, başkalarının hayatlarını korumak için fiziksel olarak müdahale eden halkın olağanüstü cesaretine de saygı duymak istiyorum” dedi.

Saldırganın kimliği açıklandı

Saldırganın 28 yaşındaki Usman Khan olduğu belirtilen açıklamada, “Saldırgan 2012’de terör suçundan ceza aldı, 2018’de serbest bırakıldı” denildi.

Polis, saldırıyla bağlantılı başka bir şahsın bulunamadığını kaydetti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER