A3 Haber

Meclis’te Hulusi Akar kavgası: Bir general eskisini savunma bakanı yapmayın

Meclis’te Hulusi Akar kavgası: Bir general eskisini savunma bakanı yapmayın

Kasım 29
17:00 2019

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Tank Palet Fabrikası konusunda bilgi vermeyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar için, “Bu konuyu bile bilmeyen bir general eskisini Milli Savunma Bakanı yapmayın” demesi üzerine tartışma çıktı.

AKP ile CHP arasındaki tank palet fabrikası tartışması Meclis Genel Kurulu’na taşındı.

İçişleri Bakanlığı’na ilişkin yeni düzenlemelerin de yer aldığı Kanun Teklifinin Genel Kurul görüşmeleri sırasında, AKP ve CHP kurmayları arasında tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemelerin de yer aldığı Torba Kanun Teklifi görüşüldü. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın, Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkının devrine ilişkin “Katar ordusuna peşkeş çekildi” demesi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, durumu defalarca kamuoyuna aktarmalarına rağmen CHP’nin kendi anladığı şekilde söylemlerde bulunduğunu öne sürdü.

Akbaşoğlu, ”2 kere 2’nin kabul edilse de 4, kabul edilmese de 4 olduğu” gerçeğini değiştirmediğine işaret ederek, şunları söyledi: “Milli Savunma Bakanımız bütçe görüşmelerinde konuya değinmiş ve gerekli açıklamayı yapmıştır. Gerçekleştirilen ihale Altay tanklarının yapımı içindir. Konuşan milletvekiliniz Tank Palet Fabrikasının tahsisine yönelik işlemler için ‘ihaleyi gizlediniz’ diyor. Burada bir ihale yok, tahsis işlemi var. Meseleler birbirine karıştırılınca ortaya böyle bir şey çıkıyor. Önce kendi milletvekillerinizi doğru bilgilendirin.”

“General eskisi”

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, milletvekillerinin konunun teferruatını bilmek zorunda olmadıklarını belirtirken, Genel Kurul’da bu kez Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hakkında, “general eskisi, eski general” tartışması yaşandı.

Altay, konuşmasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı şu sözlerle eleştirdi: “Bu meseleyi Muhammet Emin Akbaşoğlu, Engin Altay, Milli Savunma Bakanı. En iyi kim bilir? Milli Savunma Bakanı. Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülürken bu konu grubumuza mensup milletvekilleri tarafından gündeme getirildi. Sayın Bakan, bu konu hariç kendisine yöneltilen bütün suallere cevap verdi. Fakat konuyu en iyi bilen Milli Savunma Bakanı bu konuyla ilgili soruya, ‘O işi gelin yarın ayrıca konuşalım’ diyor. Bu ne demek? Sayın Cumhurbaşkanı’na çağrı yapıyorum; Bu konuyu bile bilmeyen bir general eskisini Milli Savunma Bakanı yapmayın.”

AKP sıralarından tepki alan Altay, bu durum karşısında söz alarak, “General eskisi ile eski general arasında ne fark var” dedikten sonra, sözlerini eski general olarak düzelttiğini bildirince, Meclis Genel Kurulu’nda tansiyon düştü. (ANKA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER