A3 Haber

Trump ilk kez Afganistan’da

Trump ilk kez Afganistan’da

Trump ilk kez Afganistan’da
Kasım 29
00:00 2019

ABD Başkanı Donald Trump, “Şükran Günü” dolayısıyla Afganistan’daki ABD askerlerine sürpriz bir ziyarette bulundu.

Afganistan’daki Bagram askeri üssünde askerlere hitap eden Trump, IŞİD’le mücadelede sağlanan ilerlemeyi övdü. IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyonda yaralanan ve geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da ağırlanan Conan adlı köpeği de bir kez daha gündeme getirdi.

Suriye’den çekilme kararını savunan Trump, bölgedeki petrol tesislerinin korunması amacıyla yeterli sayıda asker bıraktığı konusunda da güvence verdi.

“O gün çok yakın”

Başkan Trump seçim kampanyası kapsamında “askerleri eve getirme” vaadine de gönderme yaptı, “O gün çok yakın” dedi. “Umarım bir dahaki Şükran Günü’nde ABD’de birlikte oluruz” dedi. Trump’ın ABD askerlerine hitabı sırasında platformda Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani de vardı.

Afganistan ziyareti kapsamında Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile bir araya gelen Trump Taliban’ın anlaşma yapmak istediğini, başta ateşkese karşı çıktıklarını ancak şimdi ateşkes istediklerini söyledi. Son altı ayda büyük ilerleme sağlandığını belirten Trump, Afganistan’da şu anda yaklaşık 14 bin olan asker sayısını 8 bin 600’e çekmeyi umduğunu belirtti.

Trump’tan teşekkür

Trump, Şükran Günü vesilesiyle 500 ABD askerine hindi yemeği servis etti. Kendisiyle selfie çektirmek askerlerle fotoğraf çektirdi, sohbet etti. Bagram Hava Üssü’nde ABD askerlerine hitap eden Trump, askerlere hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER