A3 Haber

Ayşe Tuba Arslan’ın ölümünde ihmaller: Kamu görevlileri hakkında inceleme

Ayşe Tuba Arslan’ın ölümünde ihmaller: Kamu görevlileri hakkında inceleme

Ayşe Tuba Arslan’ın ölümünde ihmaller: Kamu görevlileri hakkında inceleme
Kasım 30
21:10 2019

Eskişehir’de eski eşi tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın ölümündeki ihmallere dair kamu görevlileri hakkında inceleme başlatıldı. HSK, gerekli iznin verildiğini açıkladı.

Eskişehir’de eski eşi Yalçın Özalpay tarafından satırla öldürülen 44 yaşındaki Ayşe Tuba Arslan’ın verdiği 23 suç duyurusuna ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlattı. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiş, inceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağını ve sonucun kamuoyu ile paylaşılacak” açıklamasında bulundu.

Eskişehir’de 11 Ekim’de sokak ortasında eski eşinin satırlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Ayşe Tuba Arslan’ın eski eşi Yalçın Alpay’dan gördüğü şiddete dair 23 kez suç duyurusunda bulunduğu, suç duyurularından 10 tanesinin “delil yetersizliği ve tanık yokluğu” gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlandırıldığı ortaya çıkmıştı.

“Ölünce mi yardım edeceksiniz” demişti

Ayşe Tuba Arslan, Eskişehir Aile Mahkemesine yaptığı son başvuru dilekçesindeDefalarca şikayet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, uzaklaştırmam olduğu halde. Benim bu, Yalçın Özalpay isimli şahısla ilgili başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz” demişti.

​HSK Başkanvekili ve 2’nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, HSK tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Yılmaz, “HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiş, inceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağı ve sonucun yine kamuoyu ile paylaşılacağı hususu saygı ile duyurulur” paylaşımı yaptı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde toprağa verildi

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER