A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Rusya’ya bağımlılığımız yüzde 50’leri aştı

Kılıçdaroğlu: Rusya’ya bağımlılığımız yüzde 50’leri aştı

Kasım 30
13:50 2019

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, “Ekonomik olarak Rusya’ya bağımlı hale geldik. Enerji olarak Rusya’ya bağımlılığımız yüzde 50’leri aştı” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

  • Rusya’ya bağımlı hale geldik, kaç kişi farkında acaba. Ekonomik olarak Rusya’ya bağımlı hale geldik. Enerji olarak Rusya’ya bağımlılığımız yüzde 50’leri aştı. Bana bir ülke gösterin başka bir ükeye enerji konusunda yüzde 50 bağımlı olsun. Tarım, Rusya’ya bağımlı olduk. Turizm, Rusya’ya bağımlı olduk. Ne yapıyor? Enerjinin keserim dediği andan itibaren sizin fabrikalarda duracak. Geleceği görmek bu mudur? Türkiye’yi yönetmek bu mudur?
  • Siz kalktınız kusura bakmayın oy verdiniz, o da size bunları getirdi. Sorun yaşıyorsunuz, ekonomik kriz yaşıyorsunuz. evet, yaşanıyor. Siz yaşıyorsunuz ama iktidar sahipleri ülkede ekonomik kriz olmadığını söylüyor. Sayın Davutoğlu ifade etti: Önce sorunu kabul edeceksin ki sağlıklı çözüm üreteceksin. Sorunu kabul etmiyorsan, çözümü üretemezsin böyle bir yeteneğin yoktur demektir, o anlama geliyordur.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER