A3 Haber

Yavaş: Belediyenin 8.5 milyar borcu var, kredi için onay istedik, muhalefet reddetti

Yavaş: Belediyenin 8.5 milyar borcu var, kredi için onay istedik, muhalefet reddetti

Yavaş: Belediyenin 8.5 milyar borcu var, kredi için onay istedik, muhalefet reddetti
Kasım 30
14:17 2019

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyede gereksiz gördüğümüz birçok harcamayı yapmayarak gelirleri artırarak bütçe fazlası vermeyi başardık. Geçen yılın bütçe açığını hesap ettiğiniz zaman elde ettiğimiz tasarrufun tümü borçların ödenmesinde kullanılıyor. Bunu da yapmazsak belediyenin borcu iyice artacak ve yönetilemez duruma gelecek belediye” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediyenin 200 günlük raporu için açıklamalarda bulundu.

Belediyenin son mali durumunu yakın zamanda halka açıklayacağını ifade eden Yavaş, “Madem 350 milyon bütçe fazlanız var, buradan yapın ne yapacaksanız denildi. Şunu unuttular; belediyenin 8.5 milyar borcunu…” dedi.

Yavaş, “Şu anda eskiden kalan 400 milyon liralık SGK prim borcu var. Bununla ilgili hacizler geliyor belediyeye. Böyle olunca acil projeleri hayata geçirmek için 700-750 milyon liralık kredi istemiştik. MHP tümüyle reddetti, hiç verilmesin diye. AKP grubu ‘400 milyon lira verilsin bu para ile eski borçlar ödensin, eski müteahhitlere ödensin’ diyor. Ayrıca ‘işçi alacaklarının ikramiyeleri ödensin’ diyorlar. Krediler belli proje karşılığında isteniyor; ama ret oldu” dedi.

‘Tasarrufun tümü borçlarda kullanıldı’

Yavaş, bütçe fazlasına ilişkin şunları söyledi: “Belediyede gereksiz gördüğümüz birçok harcamayı yapmayarak gelirleri artırarak bütçe fazlası vermeyi başardık. Tabii ‘bütçe fazlası verdik’ deyince herkes zannediyor ki bütçeyi aldık bir yere koyduk. ‘O parayla neden şunu yapmadın?’ soruları ile muhatap oluyoruz. Özellikle muhalefet bunu çok soruyor; ama olayı anlamamışlar. Belediyemizin 8,5 milyar lira borcu eskiden var. Bir de bu yıl ki ulaşımdan edilen zararlar üzerine konuyor, ödemek zorunda olduğumuz faiz gelirleri var. Geçen yılın bütçe açığını hesap ettiğiniz zaman elde ettiğimiz tasarrufun tümü borçların ödenmesinde kullanılıyor. Bunu da yapmazsak belediyenin borcu iyice artacak ve yönetilemez duruma gelecek belediye.” (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER