A3 Haber

‘Asgari ücret vergiden muaf ve en az 3 bin TL olmalı’

‘Asgari ücret vergiden muaf ve en az 3 bin TL olmalı’

‘Asgari ücret vergiden muaf ve en az 3 bin TL olmalı’
Aralık 02
16:29 2019

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını ve en az 3 bin TL olması gerektiğini söyledi.

A3 Haber Merkezi- Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, asgari ücret tartışmalarına Twitter hesabından yaptığı açıklama ile katıldı.

Sezai Temelli, asgari ücretin en az üç bin TL olması gerektiğini belirterek, “AKP’nin yoksulu yok sayan politikaları nedeniyle 17 yılda Türkiye’de en zengin kesimle en yoksul kesim arasındaki fark açıldı. Gelir adaletsizliği vicdan sınırlarını çoktan aştı. Nüfusun yüzde 70’inden fazlası borçlu. İktidar, krizin faturasını yoksullara ödetmek için verilerle oynamaya devam ediyor. Enflasyon TÜİK’in iddia ettiği gibi yüzde 8,55 değildir. İstanbul Ticaret Odası’nın verilerine göre gıda enflasyonu yüzde 39’dur. HDP olarak asgari ücretin en az 3000 TL olması, vergiden muaf tutulması ve yılda bir kez değil dönemsel olarak belirlenmesi önerilerimizi yineliyoruz. Asgari ücret TÜİK’e göre değil halkın enflasyonuna göre belirlenmelidir” açıklamasında bulundu.

Eşitsizliğin fotoğrafı: Türkiye’de 192 bin milyoner, 65 milyon yoksul var

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER