A3 Haber

Akşener: Memleketi Orta Dünya’ya çevirdiler, almış yanına Saruman’ı, damat Gollum’u, mutlak gücün peşinde

Akşener: Memleketi Orta Dünya’ya çevirdiler, almış yanına Saruman’ı, damat Gollum’u, mutlak gücün peşinde

Akşener: Memleketi Orta Dünya’ya çevirdiler, almış yanına Saruman’ı, damat Gollum’u, mutlak gücün peşinde
Aralık 03
11:50 2019

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Yüzüklerin Efendisi’ne benzeterek eleştirdi. Akşener, “Memleketi Orta Dünya’ya çevirdiler, almış yanına Saruman’ı, damat Gollum’u, mutlak gücün peşinde” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirirken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Yüzüklerin Efendisi’ne benzetti.

Akşener, “Sayın Erdoğan’ın çevresinde, doğruları söyleyecek kimse kalmadığı için, kendisi de, damadı da, her şeyi güllük gülistanlık sanıyor. Şaka maka, buna inanıyorlar. Bu kafayla, bu beceriksiz, bu ciddiyetsiz yönetim anlayışıyla gidince de, sonuç bu oluyor… Memleketi “Orta Dünya’ya” çevirdiler. Sanki Yüzüklerin Efendisi setinde yaşıyoruz… Yüzük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi;Sayın Erdoğan, yüzüğün sahibi; Almış yanına, ak sakallı Saruman’ı, Damat Gollum’u ve inşaatla uğraşan 5 Nazgul’u, mutlak gücün, mutlak iktidarın peşinde” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk 500 günü

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 500 gününü değerlendiren Akşener, “Otoyol ücretleri, yüzde 41 zamlandı. Hac ücreti yüzde 35, Umre fiyatları yüzde 23 arttı. Dövizin hali ortada. Türk Lirası pula döndü, vatandaş ve kurumlar gitti, döviz aldı. Büyük umutlarla başlattıkları, ‘döviz bozdur’ kampanyası da fiyaskoya dönüştü. Vatandaşımız bu sisteme güvenmediği için, 137 milyar dolar olan döviz mevduatı, 58 milyar dolar arttı, 195 milyar dolara çıktı. Toplam mevduattaki döviz oranı, yüzde 53’e çıktı. Bu sisteme geçtiğinden beri, Türkiye bütçesi dipsiz bir kuyuya dönüştü. Bütçe açığı 152 milyar lira oldu. Bakın, bir noktaya dikkatinizi çekerim: Eğer Merkez Bankası yedek akçesiyle, İmar Affı ve bedelli askerlik gibi bir defalık gelirler olmasa, bütçenin açığı 235 Milyar lira olacaktı” dedi.

Erdoğan’a EYT eleştirisi

Akşener, EYT’liler üzerinden Erdoğan’ı eleştirirken, “EYT meselesi, ailelerle birlikte, milyonlarca vatandaşımızı mağdur ediyor.İtip kakarak, yok sayarak, her şeye bulduğun parayı milletinden esirgeyerek, sonuç alamazsın Sayın Erdoğan. Kademeli bir çözüm planı mümkün. Sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak, ilk adım olabilir. Türkiye’nin, bu kadar büyük bir yarayı tedavi edecek imkanları var. Yeter ki niyet olsun. Sizi, para babaları seçmedi efendiler! Sizi millet seçti. Ya milleti göreceksiniz, ya da yoldan çekileceksiniz” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER