A3 Haber

Balerin Ceren Özdemir’in cinayetiyle ilgili bir kişi yakalandı

Balerin Ceren Özdemir’in cinayetiyle ilgili bir kişi yakalandı

Balerin Ceren Özdemir’in cinayetiyle ilgili bir kişi yakalandı
Aralık 04
11:26 2019

Ordu Altınordu’ya bağlı Zaferi Milli Mahallesi’nde Balerin Ceren Özdemir, evinin önünde kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak yaşamını yitirmişti. Abla Gizem Özdemir, katilin bina önünde bekleyen 40 yaşlarında, siyah giyimli bir kişi olduğunu söyledi. Cinayetle ilgili bir kişi yakalandı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi, balerin Ceren Özdemir, dün akşam saatlerinde antrenman sonrası geldiği evinin önünde, binanın giriş kapısını açmak için ablası Gizem Özdemir’i cep telefonundan arayarak, anahtarı pencereden atmasını istedi. Abla da pencereden anahtarı attı. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından içeri giren kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı.

Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı genç kadın, kaldırıldığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Özel ekip kuruldu

Cinayetin ardından Ordu Emniyet Müdürlüğü saldırganı yakalamak için harekete geçerek özel ekip kurdu. Ceren Özdemir’in bale antrenmanı yaptığı kurstan eve kadar olan 2.5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldiği belirlendi. Polis, güzergahtaki ve olay yerindeki güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile genç kadının cep telefonunu incelemeye aldı. Özel ekip, Özdemir’in en son kimlerle görüştüğünü ve tehdit edilip edilmediğini mercek altına aldı.

Polis bir kişiyi yakaladı

Polis ekipleri yaptığı incelemelerin ardından Ceren Özdemir’in öldürülmesine ilişkin bir şüpheliyi yakaladı. Polis yakalanan şüphelinin, cinayet zanlısı olup olmadığını henüz açıklamazken, zanlı polise de mukavemet gösterdi.

Kurye gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Polis, 2 kardeşin evine yemek siparişi getiren kuryenin, bir süre önce genç balerine arkadaşlık teklifi ettiğini, ret yanıtı alınca da Ceren Özdemir’i rahatsız etmeye başladığını öğrendi. Bunun üzerine, kurye gece yarısı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada cinayetle irtibatı bulunamayan kurye, serbest bırakıldı.

Abla, katili tarif etti

Cinayetin ardından polisin bilgisine başvurduğu abla Gizem Özdemir, kardeşinin katilini gördüğünü aktardı. Abla Özdemir, polise, “Kardeşim beni telefonla arayarak, bina giriş kapısının anahtarını istedi. Anahtarı atmak için pencereye çıktığımda binanın önünde 40 yaşlarında siyah giyimli bir şahsın olduğunu gördüm. Ceren gelince anahtarı attım. İçeri girene kadar pencerede bekledim. Sonra içeri girdim. Akabinde çığlıklar duydum, aşağı indiğimde, binanın giriş katında kardeşimi kanlar içinde buldum” diye konuştu.

20 yaşındaki genç balerinin cenazesi, bugün Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi önünde düzenlenecek törenin ardından Ordu Ulubey’in Kumanlar mahallesinde toprağa verilecek. (DHA)

Kadın cinayeti: Genç balerin evinin önünde bıçaklandı

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER