A3 Haber

‘Gölge Saray Eğitim Bakanlığı adlı oluşum, Milli Eğitim Bakanlığını yönetiyor’

‘Gölge Saray Eğitim Bakanlığı adlı oluşum, Milli Eğitim Bakanlığını yönetiyor’

‘Gölge Saray Eğitim Bakanlığı adlı oluşum, Milli Eğitim Bakanlığını yönetiyor’
Aralık 04
12:25 2019

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Gölge Saray Eğitim Bakanlığı” olarak adlandırdığı oluşumun Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönettiğini savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yayımladığı basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığına eleştirilerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının 2019-2023 Stratejik Plan sunumunda paylaştığı verileri değerlendiren Kaya, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2019-2023 Stratejik Plan sunumunda, bir yıl önce çözmeyi vadettiği sorunları çözemediğini açıkladı. 2035 yılına kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini söylemesine rağmen, bugüne ilişkin bir rakam telaffuz edemedi. Öğretmen ağırlıklı sunumunda, öğretmenlerin dertlerine derman olacak hiçbir çözüm getirmedi. Ekran başında atama müjdesi bekleyen 700 bin öğretmene hayal kırıklığı yaşattı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, can yakıcı eğitim sorunlarını es geçip, 2035’in hayallerini anlattı. Çocuklara masallar dinletti” dedi.

“Saray Eğitim Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığına Karşı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Türkiye tarihinde görülmeyen fiili bir durumun yaşandığını belirtirken, “Beştepe’de kurulan ‘Saray Eğitim Bakanlığı’, ‘T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerini kullanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un elinin kolunun bağlandığını, davul kendi elinde olsa da tokmağının sarayda olduğunu biliyoruz. Sarayda kurulan ‘Gölge Saray Eğitim Bakanlığı’ Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yetkilerini kullanıyor. Merak ediyoruz Saray Eğitim Bakanı kim? Ahmet Gündoğdu mu? Yusuf Tekin mi? Ya da bir başkası mı?” şekliden konuştu.

“2018 PISA sonuçları yine hüsran”

Kaya, 2018 PISA sonuçlarının hüsran olduğunu dile getirirken, “2018 PISA sonuçları açıklandı. Türkiye 79 ülke arasında; Matematikte 42, Fen Bilimlerinde 39, Okuma Becerilerinde ise 40. sırada yer aldı. 37 OECD ülkesi arasında yine son sıralarda; Matematik 33, Fen Bilimleri 30, Okuma Becerilerinde ise 31’inci oldu. Bu sonuçlar AKP’nin getirdiği, 4+4+4 eğitim sisteminin sonuçlarıdır. Bizim derhal 1 yılı okul öncesi, 8 yıl kesintisiz temel eğitim ve 4 yılı ortaöğretim olmak üzere, 1+8+4 eğitim sistemine geçmemiz gerek” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER