A3 Haber

Macron: Üç ay içinde Erdoğan ile yeniden görüşeceğiz

Macron: Üç ay içinde Erdoğan ile yeniden görüşeceğiz

Macron: Üç ay içinde Erdoğan ile yeniden görüşeceğiz
Aralık 04
21:31 2019

İngiltere, Fransa ve Almanya liderlerinin, gelecek üç ay içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bölgesel konuları görüşmek üzere bir araya gelecekleri açıklandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye, Libya ve diğer konuları görüşmek üzere İngiltere, Fransa ve Almanya olarak, gelecek yılın ilk üç ayında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tekrar bir araya geleceklerini belirtti.

Macron, Londra’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenlendi.

“Türkiye ile terör konusunda uzlaşı mümkün değil”

“NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” yönündeki ifadesini, zirvede ülkelerin maddi katkılarının konuşulmaması için kullandığını belirten Macron, zirve sırasında bir araya geldiği birçok liderlere Fransa’nın Rusya ile ilişkileri hakkında bilgi verdiğini söyledi.

“Türkiye ile terörün tanımı konusunda bir uzlaşının oluşması mümkün değil” diyen Macron, Avrupa’nın savunmasını önemsediğini ancak bunun NATO’ya alternatif olmadığını kaydetti.

“Yeniden görüşeceğiz”

Macron, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ^Şansölyesi Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile gerçekleştirilen Dörtlü Zirve’yi hatırlatarak, “Suriye, Libya ve diğer konularda E3 ülkeleri olarak Türkiye ile diyaloğu sürdürmeye karar verdik. 2020’nin ilk üç ayında muhtemelen Türkiye’de tekrar bir araya geleceğiz” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye ile anlaşamadıkları konular bulunduğunu ancak diyaloğun devam etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin resti karşılık bulmadı: YPG konuşulmadı, Baltık Planı kabul edildi

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER