A3 Haber

Trump hakkındaki azil soruşturması raporu yayınlandı

Trump hakkındaki azil soruşturması raporu yayınlandı

Trump hakkındaki azil soruşturması raporu yayınlandı
Aralık 04
00:04 2019

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu, ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturması raporunu yayınladı. Raporda, “Trump, makamını siyasi rakibi Joe Biden hakkında soruşturma açılması için Ukrayna’ya baskı yapmak için kullandı” denildi.

Çoğunluğu Demokratlardan oluşan ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump hakkında azil soruşturmasının raporunu yayınladı. Raporda, “Trump, kişisel ve siyasi çıkarları için ABD başkanlığı makamını, siyasi rakibi Joe Biden’a soruşturma açılması için Ukrayna’ya baskı yapmak için kullandı” denildi.

Raporda bir başka suçlama da Trump’ın azil soruşturması kapsamında tanıklara ifade vermeleri için gönderilen celpleri görmezden gelmelerini istemesi üzerine yöneltildi. Trump’ın azil soruşturmasını engellemekle suçlandığı raporda şu ifadelere yer verildi: “Başkan Trump ifade vermesi gereken tanıklara gözdağı vererek korkutma teşebbüsünde bulunmuştur. Bu, federal bir suçtur. ABD tarihinde hiçbir başkan, yetkililere Meclis’e ifade vermeme yönünde talimat vermedi.” (DHA)

Trump’ın azil soruşturmasında Türkiye izleri

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER