A3 Haber

Türkiye’nin resti karşılık bulmadı: YPG konuşulmadı, Baltık Planı kabul edildi

Türkiye’nin resti karşılık bulmadı: YPG konuşulmadı, Baltık Planı kabul edildi

Türkiye’nin resti karşılık bulmadı: YPG konuşulmadı, Baltık Planı kabul edildi
Aralık 04
16:52 2019

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planının kabul edildiğini söyledi. Erdoğan, NATO müttefiklerinin YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmemeleri durumunda Baltık Planı’na karşı çıkmaya devam edileceğini söylemişti. Ancak plana Türkiye de onay verdi.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki NATO Zirvesi sonrası sonuç bildirgesinin yayınlanmasının ardından açıklama yapan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planının kabul edildiğini açıkladı.

“Baltıklar ve Polonya savunma planı yenilendi” diyen Stoltenberg şunları söyledi:

Tüm müttefiklerimizi korumak için planlarımız mevcut. Daha fazla güçlerimiz de hazır bulunuyor. Baltık ülkeleri ve Polonya’da askerlerimiz doğu sınırında hazır bekliyor. İhtiyaç olursa daha fazla askerle müdahale edebileceğiz. İttifakın diğer bölgelerini savunmak için gerekli planlar da yenileniyor. Bugün de Baltık ülkeleri ve Polonya’nın planlarını yenilemiş bulunuyoruz. Baltık ülkeleri, Polonya’nın savunma planı yenilendi.

Litvanya: Türkiye onay verdi

Litvanya Başkanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada da “Türkiye’nin Baltık ülkeleri için yapılan NATO savunma planlarını onaylamayı kabul ettiği” belirtildi.

Türkiye geçen hafta Baltık devletleri ve Polonya için hazırlanan Savunma Planı’na onay vermemişti. Ankara, bu kararı, YPG’nin tehdit olarak tanımlandığı Türkiye Savunma Planı belgesinin yayımlanmasına ABD’nin de aralarında olduğu 8 müttefikin izin vermemesi üzerine almıştı.

Erdoğan YPG’yi şart koşmuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO müttefiklerinin YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmemeleri durumunda Baltık Planı’na karşı çıkmaya devam edileceğini söylemişti.

Türkiye talep bile etmedi

Litvanya tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye, YPG’nin “terör örgütü” sayılmasını talep bile etmedi.

Açıklamada “Türkiye NATO savunma planını onaylamak için herhangi bir talepte bulunmadı” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER