A3 Haber

ABD’den ‘Suriye’ açıklaması: Çekilme tamamlandı, 600 asker kaldı

ABD’den ‘Suriye’ açıklaması: Çekilme tamamlandı, 600 asker kaldı

ABD’den ‘Suriye’ açıklaması: Çekilme tamamlandı, 600 asker kaldı
Aralık 05
09:08 2019

ABD Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye’den çekilmesinin “tamamlandığı”, geride 600 asker bırakıldığı söylendi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD güçlerinin Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilmesinin tamamlandığını açıkladı ve güçlerin azaltılmasının ardından ülkenin geri kalanında 600 ABD askeri kaldığını bildirdi.

Reuters’a açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, duruma göre Suriye’den ufak bir grup asker daha getirilebileceğini veya çıkartılabileceğini, ama sayının 600 bandında kalacağını ifade etti.

“Türkiye’nin kararı pozitif bir adım”

Esper, “Koalisyon yeniden yoğun görüşmelere başladı. Belki bazı müttefiklerin asker göndermek istediğini görebiliriz” dedi.

ABD Savunma Bakanı Esper, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından Ankara’nın S-400 konusunda geri adım atmadığını da dile getirdi. “Bu konuda bir gelişme yok” diyen Esper, Türkiye’nin NATO’nun Baltık ve Polonya savunma planına destek verme kararını“pozitif bir adım” olarak değerlendirdi. Esper, Türkiye ile ilgili olarak, “Onlar on yıllardır NATO’nun önemli bir müttefiki oldu, ilk günlerden beri. Bu yüzden onları bu grupta tutmalıyız” diye konuştu.

ABD “petrol” için kalıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de kalma gerekçelerini “petrol” olarak açıklamış, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Trump’ın bu konuda dürüst olan ilk ABD Başkanı olduğunu söylemişti.

Pentagon tarafından yapılan açıklamadaysa, petrolün ABD tarafından kullanılmayacağı, petrol gelirinin ana unsurunu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne verileceği açıklanmıştı.

Pentagon: SDG’ye desteğimiz sürüyor, petrol geliri SDG’ye gidecek

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER