A3 Haber

Giresun’da 84 öğrenci, okulda yedikleri yemekten zehirlendi

Giresun’da 84 öğrenci, okulda yedikleri yemekten zehirlendi

Giresun’da 84 öğrenci, okulda yedikleri yemekten zehirlendi
Aralık 06
19:37 2019

Giresun Espiye’de ilçesinde Ericek İlk ve Ortaokulu’nun 84 öğrencisi, taşımalı eğitim yemek hizmeti kapsamında yedikleri yemekten zehirlendi, hastanede tedaviye alındı. Giresun Valiliği, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Ericek köyünde okulda yedikleri öğle yemeğinden sonra şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile okul yönetimine başvuran öğrenciler, ambulanslarla Espiye Devlet Hastanesi ve Giresun Üniversitesi A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi teşhisiyle hastaneye başvuran 84 kişi tedavi altına alındı.

Valilik soruşturma başlatıldığını açıkladı

Yemek zehirlenmesine ilişkin Giresun Valiliği yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, 118 öğrencinin öğrenim gördüğü Ericek İlk ve Ortaokulundaki 84 öğrencide, taşımalı eğitim yemek hizmeti kapsamında yedikleri öğle yemeği sonrası zehirlenme şüphesinin tespit edildiği belirtildi.

Tedaviye alına öğrencilerin genel sağlık durumların iyi olduğu bildirilen açıklama, şöyle tamamlandı: “Çocuklarımızın genel durumları iyi ve hayati tehlikeleri bulunmamakla birlikte, müşahede altında tutulmaktalardır. 84 öğrencimizden; 11’i tedavi amacıyla Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiş, 9’unun karın ağrısı, 6’sının kusma, birinin de ishal şikayetiyle Espiye Devlet Hastanesinde tedavileri devam etmekte olup, 57 öğrencimizin ise sağlık durumları iyi, müşahedeleri devam etmektedir. Yemek ve su numuneleri analiz için ilgili laboratuvarlara gönderilmiş, konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER