A3 Haber

AKP’li belediye Tekirdağ’ın heykel ve tablolarını satışa çıkardı

AKP’li belediye Tekirdağ’ın heykel ve tablolarını satışa çıkardı

AKP’li belediye Tekirdağ’ın heykel ve tablolarını satışa çıkardı
Aralık 07
16:40 2019

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi, depolarda atıl durumda bulunan tablolar ile kentin çeşitli yerlerine konulan minyatür heykelleri müzayede ile satma kararı aldı.

Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa Belediyesi’nin eski yönetimi, Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu adıyla bir sempozyum düzenleyerek, yerli ve yabancı sanatçılara her yıl heykeller yaptırdı. Bu heykellerin bir bölümü kentin çeşitli yerlerine konuldu. Süleymanpaşa Belediye Meclisi son yaptığı toplantıda heykeller ve depolarda tutulan tabloların müzayede yoluyla satılması için CHP’lilerin reddetmesine karşın AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla Belediye Başkanı AKP’li Cüneyt Yüksel’e yetki verdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı AKP’li Cüneyt Yüksel, belediye üzerine kayıtlı 300’ün üzerinde bir tablo bulunduğunu ve bu tabloların bazılarının belediye binasında asılı olduğunu ancak büyük bölümünün depolarda bulunduğunu belirterek, “Biz asılanlarla ilgili bir problem yaşamıyoruz. Depolarda kalan, sanatçıya karşı verilen bu değeri taşıyan zihniyete karşıyız. Biz depolarımızda atıl durumda bulunan tabloların her birini müzayedeye çıkartıp satacağız. Biz sekiz ay oldu göreve geleli, göreve geldiğimizde ‘Süleymanpaşa’nın demirbaşlarını çıkartın’ dediğimizde, bunlar gibi 3-4 ayrı noktada onlarca hatta yüzlerce tablonun depolarda çürümeye bırakıldığını gördük. Aldığımız yetki ile birlikte özellikle bizim depolarımızda atıl durumda bulunan tablo ve minyatür heykelleri müzayede yoluyla satışa sunacağız” dedi.

“İroni yaptım, bütün heykeller satılamaz zaten”

Bütün heykellerin yapılan sözleşme gereği satılma şansı olmadığını ifade eden Cüneyt Yüksel, “Bu organizasyon yapılırken belli bir sözleşme kapsamında yapılmış. NKÜ’den bu konuda profesyonel destek de istedik. Benim geçmişim sanat üzerine değil, bu konuda uzman bakıştan, gözlerden faydalanabileceğimiz bir heyetten de destek de istiyoruz. Biz bu konuda belki açık hava sergisi de yapabiliriz ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak Bey bu konuyla ilgili ‘Ben talibim’ dedi. Ben de kendisine şunu söyledim ki, ‘Mecliste de aslında orada bir ironi vardı.’ ‘Ben bu heykelleri satacağım’ derken Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Ben bunları ödeyeceğim’ dediği için söyledim. Dedim ki, ‘Kadir Başkan bugünkü maliyeti 3 milyon, bana versin 4 milyon lirayı al senin olsun maden çok savunuyorsun.’ Orada bir ironi vardı atlanan. Bizim asıl gündeme aldığımız nokta depolardaki resimlerdi” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER