A3 Haber

İş bulmak umuduyla üç bin genç, fuara koştu

İş bulmak umuduyla üç bin genç, fuara koştu

İş bulmak umuduyla üç bin genç, fuara koştu
Aralık 07
21:53 2019

Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı, gençler için umut oldu. Açılacak dört tekstil atölyesinin iş başvurusu alacağını duyan üç bin genç, fuar alanına koştu.

Erzurum’da Sekizinci Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı başladı. Yakutiye’de Fuar Merkezi’nde 92 firmanın stant açtığı fuara Erzurum’daki işsiz gençler yoğun ilgi gösterdi.

İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde önümüzdeki günlerde açılacak olan ve bin kişiyi istihdam edecek tekstil atölyelerinin iş başvurusu alacağını duyan gençler, fuara akın etti. Kapıların açılmasıyla birlikte yaklaşık üç bin kişi fuar alanına girdi. Tekstil atölyelerine ait stantların önünde uzun kuyruklar oluşturan gençler, müracaat formlarını doldurmaya çalıştı.

Dört ayda tamamlanacak, bin kişi istihdam edilecek

Fuar alanını gezen Vali Okay Memiş, tekstil firmalarının yetkilileriyle görüştü ve vatandaşların iş için müracaatlarını izledi. Valilik olarak iki yeni tekstil fabrikası kurmak için bütçe ayırdıklarını söyleyen Vali Memiş, Nisan’da yapılacak ihalenin ardından bu fabrikaları da dört ayda tamamlayarak bin kişinin istihdam edileceğini kaydetti. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER