A3 Haber

Olçok ailesinde soyadı tartışması büyüyor

Olçok ailesinde soyadı tartışması büyüyor

Olçok ailesinde soyadı tartışması büyüyor
Aralık 07
12:48 2019

Son günlerde, Olçok ailesi tarafından, yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilen Nihal Olçok dikkat çeken ifadeler kullandı.

TV5’te OdaTV yazarı Ayşe Baykal’ın hazırlayıp sunduğu “Ayşe’nin Penceresi” adlı programa katılan Nihal Olçok, “Soyadımdan vazgeçmeyeceğim. Bugün söylediklerimi başından beri söylüyordum. Ayrıca söylediklerimi de ‘Olçoklar’ adına söylemiyordum. Söylediklerimi bireysel olarak, ‘Nihal’ olarak söylüyordum” dedi.

Nihal Olçok şöyle konuştu:

(Olçok Ailesi’nin) rahatsız olduğu konu ne? “FETÖ” ile mücadele edilmediği konusu mu? Eğer Erol ve Abdullah Olçok’un kemikleri sızlıyorsa, benim söylediklerimin arkasında durmadıkları için sızlıyor olabilir. Mahkemenin, ben yaşarken çocuklarımın vesayetini amcalarına vermiş olması, işte Türkiye’de benim başından beri bağırdığım adalet sistemi… Türkiye’de ‘yalnız kadın’ olmak, kadın olmayı bırakmak demektir. Benim iki tane oğlum var ve ben, onlara sığındım. O yüzden Olçok soyadı, benim için Şamil ve Emir’le beraber devam edecek bir gururdur sadece.

Ne olmuştu?

Olçok ailesi, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren Erol Olçok’un Nihal Olçok ile 2013’te anlaşmalı boşandığını belirterek, “Olçok Ailesi olarak, Nihal Hanım’ın ‘Olçok’ soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasında bulunmuştu.

Nihal Olçok’un Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alacağına ilişkin haberler basında yer almıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER