A3 Haber

Üç belediyeye daha kayyum: Kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 27’ye yükseldi

Üç belediyeye daha kayyum: Kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 27’ye yükseldi

Üç belediyeye daha kayyum: Kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 27’ye yükseldi
Aralık 07
10:47 2019

HDP yönetimindeki Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü belde belediyesi ile Van’ın Özalp ve Başkale belediyelerine kayyum atandı.

Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü belde belediyesine baskın düzenlendi. Belediye binasını ablukaya alan askerlerin, binada arama yaptığı öğrenildi. Belediyede arama devam ederken İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre belediye eşbaşkanı Osman Karabulut hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden dava gerekçe gösterilerek, görevden uzaklaştırıldı. Karabulut’un yerine Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı kayyum olarak atandı.

Van’ın iki ilçesinde de kayyum atandı

Van’da dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç ile Başkale Belediyesi eşbaşkanı Erkan Acar’ın yerine de kayyum atandı. Örenci ve Almaç’ın yerine Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Acar’ın yerine de Başkale Kaymakamı Asım Solak kayyum olarak atandı.

Kayyum kararını resmi yazıyla Özalp Belediye Meclisi’ne bildiren polisin, belediye binasında dün akşam başlattığı arama devam ediyor. Kilitli kapıları kıran polis, belediye meclis üyelerinin binaya girişine izin vermedi.

Kayyum atandığına dair tebliğatın yapılmadığı Başkale’de de belediye binası polis ablukasına alınmış durumda.

Dün gözaltına alınan Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç ile Başkale Belediyesi eşbaskanı Erkan Acar, Muradiye Belediyesi eşbaşkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan hakkında avukat kısıtlılığı getirilmişti. “Örgüt üyeliği ” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltında bulunan beş eşbaşkan İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

HDP’nin 65 belediyesinden 27’sine kayyum

HDP 31 Mart yerel seçimlerinde ç büyükşehir, beş il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

Son kayyum atamalarıyla partinin üç büyükşehir, 25 ilçe ve iki belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER