A3 Haber

Bülent Şenocak’ın kitabı Yunanistan’da yayımlandı

Bülent Şenocak’ın kitabı Yunanistan’da yayımlandı

Bülent Şenocak’ın kitabı Yunanistan’da yayımlandı
Aralık 08
14:32 2019

İzmirli yazar Bülent Şenocak’ın “Levant’ın Yıldızı İzmir-Levantenler, Rumlar, Ermeniler ve Yahudiler” kitabı Yunanca’ya çevrilerek geçtiğimiz hafta Yunanistan’da yayımlandı.

İzmirli iş insanı yazar Bülent Şenocak’ın ilk kitabı “Levant’ın Yıldızı İzmir-Levantenler, Rumlar, Ermeniler ve Yahudiler” Yunanca’ya çevrilerek geçtiğimiz hafta Yunanistan’da yayımlandı.

İlk günlerde büyük ilgi gören kitabın tanıtımı önümüzdeki aylarda yapılacak. Kitap tanıtımına İzmir’den çok sayıda ismin katılması bekleniyor.

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülü almıştı

Bülent Şenocak’ın ilk araştırmacı yazarlık denemesi olan kitap 2008 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülü aldı. Kitap halen, Levantenler konusunda müracaat edilen en önemli kaynaklardan biri olmaya devam etmektedir.

Epikentro Yayınevi Şenocak’ın Vali Hasan Tahsin Uzer’in Malta’da sürgündeyken yazmaya başladığı anılarından ve 1876 yılında Selanik Saatli Camide, iki konsolosun ölümü ile sonuçlanan tarihi bir olaydan yola çıkılarak kaleme aldığı ve 2013 yılında yayımlanan “Düş Yollarda Kırıldı”, kitabının da çeviri haklarını satın aldı.

Bu roman, Brendan Freely tarafından Shattered Dreams adıyla İngilizceye çevrildi ve 2014 yılında Createspace tarafından yayımlandı. Yine aynı romanın Arapça çevirisi, 2016 yılında Alarabia Publishing tarafından Mısır’da yayımlandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER