A3 Haber

Cumhurbaşkanlığı’nın yatı da varmış: 56 milyonluk yat ödeneği!

Cumhurbaşkanlığı’nın yatı da varmış: 56 milyonluk yat ödeneği!

Cumhurbaşkanlığı’nın yatı da varmış: 56 milyonluk yat ödeneği!
Aralık 09
11:58 2019

Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in “lüks harcama” diyerek istemediği ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında kalan “Yakamoz” adlı yatın geçen yıl Cumhurbaşkanlığı’na devredildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı’nın bir yatı olduğu ortaya çıktı. Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in “lüks harcama” diyerek istemediği ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda kalan “Yakamoz” adlı protokol yatının 16 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’na devredildiği anlaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı’nın 2019 bütçesindeki “Gemiler” hesabında bulunan 56 milyon 768 bin 668 TL’lik ödeneği hatırlatan CHP’li Utku Çakırözer “Halkın vergilerinden ayrılan ödeneklerin bu tip lüks yaşam koşulları için kullanılması, şatafat eleştirilerinden hiç ders alınmadığını gösteriyor” dedi.

Bu bilgi Çakırözer’in TBMM’ye bir soru önergesi vermesi ile açığa çıktı.

Çakırözer, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sunmuş, önergede “Yakamoz isimli yatın siparişi için ne kadar harcandığı, yata başka harcama yapılıp yapılmadığı, yatın tam olarak hizmete girmesi için ne kadar bütçe ayrıldığı” sorularına yer vermişti.

56 milyon 768 bin liralık ödenek

Çakırözer, önergesinde “Cumhurbaşkanlığı’nın 2019 bütçesindeki ‘Gemiler’ hesabında bulunan 56 milyon 768 bin 668 TL’lik ödenek bu yat için mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Fuat Oktay yanıt verdi

Meclis gündemine taşıdığı “Cumhurbaşkanlığı yatı” konusunu bütçe görüşmelerinde anımsatan Çakırözer’e, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yanıt verdi.

Fuat Oktay, “Cumhurbaşkanlığı için siparişi verilen ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca kullanılan Yakamoz Yatı’nın 16 Mart 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından devralındığı” açıkladı.

Oktay yatın bütçesiyle ilgili bir açıklamada bulunmadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER