Site icon A3 Haber

Şehir Plancıları Odası’ndan Tunç Soyer’e ‘gökdelen’ tepkisi: Yeni bir kent suçunun parçası olmayın

İzmir kamuoyunda tartışmalara neden olan Zorlu Holding’in Konak’ta inşa edeceği 146 metrelik gökdelene bir tepki de İzmir Şehir Plancıları Odası’ndan geldi. Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada, “Projeye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından olumlu bakılması, ruhsatın kazanılmış bir hak olduğu ve herhangi bir işlem yapılmasının doğru olmadığı yönündeki açıklamaları talihsiz buluyoruz” ifadelerine yer verildi.

İzmir kamuoyunda uzun süredir tartışmalara neden olan Zorlu Holding’in Konak’ta eski tütün depolarının olduğu bölgede inşa edeceği 146 metrelik Zorlu Konak gökdelen projesine İzmir Şehir Plancıları Odası’ndan da tepki geldi.

Şehir Plancıları Odası, “İzmir’in kent merkezinde yeni bir kent suçunun parçası olmayın” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Kadifekale’ye varan bir yüksekliğin konuşulduğu böylesi bir projeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından olumlu bakılması, ruhsatın kazanılmış bir hak olduğu ve herhangi bir işlem yapılmasının doğru olmadığı yönündeki ifadeleri talihsiz buluyoruz. Bu proje TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak geçtiğimiz ay ilan ettiğimiz “kent suçlarından” biridir ve hayata geçirilmemelidir” ifadelerine yer verdi.

İzmir Şehir Plancıları Odası’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Exit mobile version