A3 Haber

Valilik ve AFAD’dan ‘ceset’ iddiasına yalanlama

Valilik ve AFAD’dan ‘ceset’ iddiasına yalanlama

Valilik ve AFAD’dan ‘ceset’ iddiasına yalanlama
Aralık 09
20:13 2019

Uludağ’da kaybolan dağcıları arama çalışmaları sırasında kırmızı montun bulunduğu konuma yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bir ceset bulunduğu iddia edildi. Valilik ve AFAD iddiayı yalanladı.

İstanbul’dan Bursa’ya 1 Aralık Pazar günü gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan ve arkadaşı Efe Sarp, bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Çalışmalar 8. gününe girerken aramalar Efe Sarp’ın montunun bulunduğu bölgede yoğunlaştırılmıştı.

“Ceset bulundu” iddiası

Bu konuma yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bir ceset bulunduğu iddia edildi. İddiaya göre ekipler, cesedin kayıp dağcılardan birisine ait olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor.

Mert Alpaslan ve Efe Sarp için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde yürütülen çalışmalara bir jandarma insanlı keşif uçağı, iki helikopter, 4 jandarma asayiş timi, 4 JÖH timi, 16 JAK personeli, 30 AFAD personeli ve 40 sivil arama kurtarma gönüllüsü olmak üzere 161 kurtarma personeli katılıyordu.

Valilik ve AFAD yalanladı

Habertürk, arama ekiplerinin cesedin kayıp dağcılardan birisine ait olup olmadığı konusunda araştırma yaptığını iddia etmişti.

Bursa Valiliği ve AFAD görevlileri, herhangi bir cesede rastlanmadığını, arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER