A3 Haber

Acıda dayanışma: Özgecan’ın ailesinden, Ceren’in ailesine ziyaret

Acıda dayanışma: Özgecan’ın ailesinden, Ceren’in ailesine ziyaret

Acıda dayanışma: Özgecan’ın ailesinden, Ceren’in ailesine ziyaret
Aralık 10
20:07 2019

Mersin Tarsus’ta bindiği minibüsün şoförü tarafından vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın ailesi, Ordu’da evinin önünde bıçaklanarak katledilen balerin Ceren Özdemir’in ailesini ziyaret etti, acılarını paylaştı.

Ordu’da, apartmanın girişinde, cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürülen Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3’ncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Özdemir’in acılı ailesine taziye ziyaretleri sürüyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015’te bindiği minibüsün şoförü tarafından vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ile annesi Songül Aslan da Ceren’in ailesini ziyaret etti. Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, Ceren’in babası Yılmaz Özdemir’e taziye dileklerinde bulunup, acısını paylaştı.

“Devlet bu olaya neden el atmıyor?”

Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, Ceren’in ölümüne çok üzüldüklerini söyleyerek, “Kendi yavrumuz gibi üzüldük, ağladık. Baş sağlığında bulunmak, taziyeye gelmek, ailesinin yanında olmak bizim için görevdi. Özgecan gibi masumdu. Tek suçu, günahı okulundan işinden eve gelmek, o kadar” dedi.

Özgecan’ın annesi Songül Aslan da, “Kızım aklıma geldi. Onun gibi masum, güzel, saf, tertemiz kendini yetiştiriyor. Nasıl böyle oluyor bilmiyorum. Devletimiz neden bu olaya el atmıyor? Gencecik bir kızın hayalleri yok oldu” diye konuştu

Ceren’in ismi Ordu Meydanı’nda yaşatılacak

Öte yandan Ceren Özdemir’in adı, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce Köprübaşı Meydanı’na verildi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, şu açıklamada bulundu: “Ordu’nun en büyük meydanı olma özelliğine sahip Köprübaşı Meydanı’na Ceren Özdemir kızımızın adını verme kararı aldık. Ceren’imizin adını her zaman yaşatacağız. Seni hiç unutmayacağız. Güzel kızım.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER