A3 Haber

Balıkesir’de peş peşe depremler: Çevre illerden hissedildi

Balıkesir’de peş peşe depremler: Çevre illerden hissedildi

Balıkesir’de peş peşe depremler: Çevre illerden hissedildi
Aralık 10
23:47 2019

Balıkesir’de gece saatlerinde peş peşe üç deprem meydana geldi. Merkez üssü Balikesir’in Altıeylül ilçesi olan depremler, Balıkesir’in yanı sıra İzmir, Bursa, Çanakkale, Manisa, Tekirdağ, Yalova ve İstanbul’un bazı ilçelerinden de hissedildi.

A3 Haber Merkezi- Kandilli Rasathanesi Balikesir’in Altieylül ilçesinde saat 23:14’te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremlerin büyüklükleri, saat 23.24’te 4.5 ve saat 23.46’da 4.3 olarak açıklandı.

AFAD ise yaptığı açıklamada, “Balıkesir’in Altieylül ilçesinde saat 23:14’te, 4.6 büyüklüğünde, saat 23:24’te, 4.3 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Saat 23:46’da, 4.0 büyüklüğünde üçüncü bir deprem daha oldu” ifadelerine yer verdi.

Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen depremler Balıkesir’in yanı sıra Bursa, İzmir, Çanakkale, Manisa, Tekirdağ, Yalova ve İstanbul’un bazı ilçelerinden de hissedildi.

Vali: Mağduriyet söz konusu değil

Peş peşe yaşanan depremler nedeniyle panik yaşayan bazı vatandaşlar sokaklara çıktı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, kriz merkezinde gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, “Şu ana kadar depremle ilgili hastanelerimize herhangi bir başvuru yok. Polis ve jandarmamıza da herhangi bir bildirim yapılmadı. Şu anda herhangi bir maduriyet sözkonusu değil. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER