A3 Haber

Kulis: Davutoğlu yeni partiyi 13 Aralık’ta kuruyor

Kulis: Davutoğlu yeni partiyi 13 Aralık’ta kuruyor

Kulis: Davutoğlu yeni partiyi 13 Aralık’ta kuruyor
Aralık 10
10:15 2019

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, kurucusu olduğu AKP’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 13 Aralık Cuma günü partisinin kuruluş dilekçesini vereceğini iddia etti.

Abdülkadir Selvi, kulislerde dolaşandan farklı isim ve logonun seçildiğini yazdı. Selvi, Davutoğlu’nun kuruluş dilekçesini vermek için İçişleri Bakanlığı’na gitmeyi tercih etmediğini belirtti.

Selvi, Hürriyet’te yayımlanan yazısında, “Partinin tüzük ve programı ise hazır: Seçim barajının kaldırılmasını, dar bölge ya da daraltılmış bölge seçim sistemine geçilmesini, tercihli sistemi savunuyorlar. Başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar, ‘pür parlamenter sistemi’ öneriyorlar. Ali Babacan cephesinde ise 300 kişiden oluşan 24 ayrı çalışma grubu kurulmuştu. Hafta sonu itibarıyla çalışmalarını tamamladılar. Yetişebilirse ay sonuna kadar partiyi kurmaya çalışıyorlar. Babacan’ın partisinde bir de ‘üst kurul’ var. Hafta sonu İstanbul’da üst kurul toplantısı vardı. İlk kez parti ismi ve logo orada tartışmaya açıldı. Bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Davutoğlu arasında patlak veren ‘Şehir Üniversitesi’ konusunu ele aldılar. Bu kavgaya girmeme ve konuşmama kararı almışlar” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER