A3 Haber

200 milletvekili arabuluculuk sınavına girdi: Hiçbiri geçemedi!

200 milletvekili arabuluculuk sınavına girdi: Hiçbiri geçemedi!

200 milletvekili arabuluculuk sınavına girdi: Hiçbiri geçemedi!
Aralık 11
09:15 2019

“Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu” diyerek İstanbul’da 31 Mart yerel seçimlerinin iptalinde rol oynayan AKP’li avukat Ali İhsan Yavuz, Adalet Bakanlığının açtığı “arabuluculuk” sınavında başarısız oldu. Sınavı geçemeyen isimler arasında eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da var.

Adalet Bakanlığının düzenlediği Arabuluculuk Sınavı, 24 Kasım’da yapıldı. Bu sınava arabulucu olmak isteyen 200 milletvekili girdi. Vekiller arasında İBB Başkanlığı seçimlerinde dikkat çeken, mesleği avukatlık olan AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da yer alıyordu.

Yavuz, sınavdan geçer not alamadı. Ancak, sınava giren her adayın olduğu gibi Yavuz’un da itiraz hakkı var. Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adayların, ilgili banka hesabına 40 lira yatırdıktan sonra itiraz dilekçeleriyle birlikte gerekli belgeleri Adalet Bakanlığı Arabulucu Daire Başkanlığına yollamaları gerekiyor.

Alay konusu oldular

“Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu” diyerek İstanbul’da 31 Mart yerel seçimlerinin iptalinde rol oynayan avukat Ali İhsan Yavuz, sosyal medyada alay konusu oldu. “Hiçbir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu. Arabuluculuk sınavı yeniden yapılacak” esprileri yapıldı.

Eski Adalet Bakanı Bozdağ da geçemedi

91 ve üstünde puan alan 6 bin 271 adayın kazandığı arabuluculuk sınavına çok sayıda akademisyen, yargı mensubu ve siyasetçi katılmıştı. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sınavdan 72 puan aldığı ortaya çıktı. Bozdağ’ın puanının yanında “başarısız” ibaresi yer aldı.

Hukuk İşleri Genel Müdürü de sınavda çaktı

Sınavda başarısız olan isimlerden birinin de Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığının bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar olduğu ve 88 puanla başarısız sayıldığı öğrenildi. Sınavda 9 bin 557’nci olan Öztatar’ın, kişisel veri sayılan TC kimlik numarasının çalındığını iddia ederek bilgileri bulup paylaşanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

AKP milletvekillerinden Orhan Kırcalı 89, Yılmaz Tunç 88, Recep Özel 88, Ahmet Aydın 69 puan aldı. 74 puan alan CHP’li Mahmut Tanal da sınavı kazanamadı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER