A3 Haber

Bakan’a göre doğalgaz olması gerekenden yüzde 59 daha ucuz!

Bakan’a göre doğalgaz olması gerekenden yüzde 59 daha ucuz!

Bakan’a göre doğalgaz olması gerekenden yüzde 59 daha ucuz!
Aralık 11
09:37 2019

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgazda indirim isteyen vekile, döviz kurundaki değişim oranları dikkate alındığında olması gerekenden yüzde 59 daha ucuz olduğu iddiasıyla yanıt verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Doğalgaza yapılan zamlardan vazgeçecek misiniz? En yüksek KDV oranının doğalgaz gibi temel bir ihtiyaçtan karşılanıyor olmasını adil buluyor musunuz” sorularına yanıt olarak, “Doğalgazın enflasyon oranları dikkate alındığında olması gerekenden yüzde 15, döviz kurundaki değişim oranları dikkate alındığında ise olması gerekenden yüzde 59 oranında daha ucuz olduğu görülmektedir” açıklamasında bulundu.

“Düşüş görmezden geliniyor”

CHP’li Gürsel Tekin, Bakan Dönmez’in verdiği yanıt üzerine yaptığı açıklamada, “Yanıtı birkaç defa daha okudum. Bunda bir yanlışlık olmalı dedim. Bırakın indirim yapmayı, olması gerekenden daha ucuza doğalgaz aldığımızı söylemesine şaşırıp kaldım. Fatura yüksek gelmesin diye evin tek odasına sıkışıp battaniyelerle oturan vatandaşlar gözümün önüne geldi” diye konuştu.

Tekin, “Maliyette en ufak bir artış olduğunda fazlasıyla fiyatlara yansıtanlar, düşüş olduğunda neden görmezden geliyorlar? Doğalgazdan yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Yetmiyor bir de ÖTV alınıyor. Toplamına baktığımızda doğalgaz fiyatının yüzde 25’e yakınını vergiler oluşturuyor” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER