Site icon A3 Haber

İBB Meclisi`nde Zorlu Konak gökdelen projesi tartışması

Zorlu Holding’in Konak’ta hayata geçirmeyi planladığı gökdelen projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında tartışmalara neden oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gökdelen için verilen yer Bayraklı’nın arka sırtlarıdır. Gitsin yatırımcı orada istediğini yapsın. İçimize sinmemeye devam ediyor” dedi.

Zorlu Holding’in Konak’ın Pasaport bölgesine yapılması planlanan ve son günlerde kamuoyunda tartışmalara neden olan, meslek odalarının “Kent suçu” olarak nitelediği gökdelen projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gündeme geldi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projenin içine sinmediğini savunarak, yatırımcıya gökdelen adresi olarak Bayraklı’yı işaret etti.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, gökdelen tartışmalarına ilişkin mecliste yaptığı açıklamada, “Bu konuyla ilgili ikinci kez konuşuyorum. İlkinde kendi meclisimizde konuşmuştum. İçime sinmediğini bir mimar olarak ifade ettim. Konak’ın kalbine saplanan hançer olarak ifade ettim. Aynı noktadayım. Bu noktada yapılması gerekenlerle ilgili çalışmayı yürütüyoruz” dedi.

“İçimize sinmemeye devam ediyor”

Başkan Batur, adaylık sürecinde İzmirlilere yüksek yapılara izin verilmeyeceği yönünde söz verdiğine değinirken, “Böyle bir yapının Konak‘ın tam merkezinde yapılmasının sakıncalı olduğunu ifade ettim. Aynı noktadayız. İçimize sinmemeye devam ediyor. Firmanın kenti yönetenlerle alay edecek şekilde ister 2 ister 160 kat yaparız demesi kabul edilemez. Sayın başkanımızın büyük hassasiyet gösterdiği Kadifekale eteklerinde çok güzel bir çalışma var. Bu alanın silüetle kapatılması kadar olağandışı bir yapılaşma olamaz. Yapılan emeklere, verilen bütçelere yazık” dedi.

Gökdelen için adres verdi

Başkan Abdül Batur, gökdelen inşası için Bayraklı’yı işaret ederken, “Hukukun bize verdiği yetkileri kullanarak, sivil toplum örgütleri ve odaların hassasiyeti göze alınarak bu konu ortadan kaldırılacaktır. İzmir kamuoyu rahat etsin! Seçilmeden önce hangi noktadaysak yine aynı noktadayız. Yatırımcının bina yapacağı alan limanın arkası, Bayraklı bölgesidir. Bu işin çok doğru olduğuna inanmıyoruz. Mücadelemizi nereye gidecekse gidene kadar sürdürmeye kararlıyız. Bu konu artık hukuka gitmiştir” diye konuştu.

“Hem yatırımcı hem İzmirlinin menfaatlerini koruyacağına inanıyorum”

Başkan Tunç Soyer de gökdelen tartışmaları hakkında, “Konak Belediye Başkanımıza sonuna kadar güveniyorum. Hem yatırımcının hem İzmirlinin menfaatlerini koruyacağına inanıyorum. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Exit mobile version