A3 Haber

Yetiştirdiği muz ağaçlarına Kuran ‘dinleten’ firma sahibine Vali’den destek!

Yetiştirdiği muz ağaçlarına Kuran ‘dinleten’ firma sahibine Vali’den destek!

Yetiştirdiği muz ağaçlarına Kuran ‘dinleten’ firma sahibine Vali’den destek!
Aralık 11
09:05 2019

Antalya’nın Manavgat ilçesinde muz yetiştiren bir firmanın patronu, muz seralarına yerleştirdiği ses sitemiyle her sabah muz ağaçlarına Kuran “dinletiyor.” Antalya Valisi Karaloğlu da tesisi ziyaret ederek destek verdi.

Antalya’da muz yetiştiren bir firmanın patronu olan Şevki Öncel, kurduğu tesisteki muz seralarına yerleştirilen ses sitemleriyle her sabah gün doğumunda muz ağaçlara Kuran “dinletiyor.”

“Ürünün manevi ihtiyacını karşılıyoruz”

Manavgat Son Haber adlı yerel sitedeki habere göre Şevki Öncel, ”Haşr suresi brinci ayet olan ‘Göklerde ve yerlerde olanların tümü Allah’ı tesbih etmektedir’ ayetinden esinlenerek bütün seralarımıza ses sistemi kurduk ve günlük bir saat Kuran-ı Kerim yayını yapmaktayız. Muz DNA’sı insan DNA’sına yüzde 40 benzer bir meyvedir. Bu ağaçlar tıpkı bizde olduğu gibi stres ve benzeri sorunlar yaşayabilmektedir. Üretimlerimizde ürünün manevi ihtiyaçlarına cevap verdiğimizi düşünmekteyiz” dedi.

Vali’den destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterlik yaparken Van’a vali olarak atanan ve belediye işçilerinin toplu halde arkasından teneke çalarak protesto ettiği ve daha sonra Antalya Valisi yapılan Münir Karaloğlu da, muz ağaçlarına Kuran “dinleten” patrona destek verdi.

Karaloğlu, Manavgat ilçesindeki muz serası, paketleme tesisi ve sarartma ünitelerini ziyaret etti. Karaloğlu, firma sahibine günün hangi saatlerinde muz ağaçlarına Kuran “dinlettiklerini” sordu.

Karaloğlu 2017’de Antalya’da açık alanlarda alkollü içki tüketimini yasaklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER