A3 Haber

Bilimsel, pedagojik, laik eğitim yerle bir: Okul okul gezip ‘Seccadem beni özler mi’ etkinliği düzenliyor

Bilimsel, pedagojik, laik eğitim yerle bir: Okul okul gezip ‘Seccadem beni özler mi’ etkinliği düzenliyor

Bilimsel, pedagojik, laik eğitim yerle bir: Okul okul gezip ‘Seccadem beni özler mi’ etkinliği düzenliyor
Aralık 12
08:50 2019

İzmir’de bir ortaokulda düzenlenen “Seccadem beni özler mi” başlıklı etkinlik tepkiyle karşılandı. Etkinliğe konuşmacı olarak çağrılan ilahiyatçı Mikail Okumuş’un, Türkiye’nin çeşitli illerinde okul okul gezerek bu bu konferansı düzenlediği ve aynı adı taşıyan kitabını sattığı anlaşıldı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, “Bu etkinlik öğrenci ve velilere bir dayatmadır. Okul müdürü yasa ve yönetmelikleri ihlal etti” dedi.

A3 Haber Merkezi | İlahiyatçı Mikail Okumuş’un, Türkiye’nin çeşitli illerinde yöneticilerin daveti üzerine okul okul gezerek, henüz soyut işlemler dönemi tamamlamamış çocuklara dinsel propaganda yaptığı ve “Seccadem beni özler mi” adlı kitabıyla aynı adı taşıtan konferanslar verdiği ortaya çıktı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Çiğli’deki bir ortaokulda gerçekleşen “Seccadem beni özler mi” etkinliğin, TBMM gündemine taşıdı. Kılıç, konuya ilişkin soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu.

Okul okul gezip kitabını satmış

İzmir Çiğli’deki olay, ilahiyatçı Mikail Okumuş’un, daha önce Türkiye’nin çeşitli illerini gezerek okullarda bu etkinliği düzenlediği ve “okur-yazar buluşması” adı altında, “Seccadem beni özler mi” adını taşıyan kitabını sattığı anlaşıldı. Okumuş’un Kahramanmaraş, Giresun, Konya, Samsun gibi illeri gezerek, okullarda aynı etkinliği düzenlediği ortaya çıktı.

Ne olmuştu?

İzmir Çiğli Egekent mahallesindeki Akiş Öğütçü Ortaokulu’nda “Seccadem beni özler mi” adlı bir etkinlik düzenlenmiş, etkinliğe ilahiyatçı Mikail Okumuş konuşmacı olarak katılmıştı. Eğitim Sen 2 nolu şube başkanı Hasan Ali Kılıç, bu duruma tepki göstermiş, “Okulların görevi, çocuklara bilimsel bilgiyi öğretmektir. Kim olduğu bilinmeyen kişilerin istediğini anlattığı konferanslar düzenlemek değil” demişti.

CHP’li vekil, Bakan’a sorular yöneltti

Konferanstan, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri ile mülki amirliğin haberinin olup olmadığını soran Sevda Erdan Kılıç, okul müdürünün “katılımı zorunlu tutmadık, isteyen gelir” dediğini ancak etkinliğin öğle arasına konularak dayatma yapıldığını, diğer okul müdürlerinin de davet edildiğini söyledi.

Kılıç, “Bu tür etkinlikleri düzenleyen idarecilerin tek amacı vardır, o da görevde yükselmek için mevcut siyasal iktidara yaranmak, onun gözüne girmek için çabalamak. Okul müdürünün ‘dayatma yok’ sözü gerçeği yansıtmıyor. Bu etkinlik öğrenci ve velilere bir dayatmadır. Okul müdürünün böyle bir konferansı, sıralı idari amirlerinin haberi olmadan nasıl düzenleyebildiğini de anlamış değilim. Her müdür kafasına göre istediği zaman, istediği yerde konferans düzenleyebiliyor mu acaba? Milli Eğitim Bakanı, İzmir Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü bu soruya cevap vermelidir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER