A3 Haber

Rakıyı yasaklayamayınca festivali yasakladılar!

Rakıyı yasaklayamayınca festivali yasakladılar!

Rakıyı yasaklayamayınca festivali yasakladılar!
Aralık 13
13:02 2019

Adana’da her yıl düzenlenen ve ismi “Rakı Festivali”nden “Kebap ve Şalgam Festivali”ne dönüştürülen etkinlik, valilik tarafından yasaklandı. Yasağa “terör örgütleri ve art niyetli kişiler” gerekçe gösterildi.

Adana’da her yıl “Rakı Festivali” ve “Dünya Rakı Günü” isimleri altında düzenlenen etkinlik, önce “Kebap ve Şalgam Festivali”ne çevrildi.

Ancak Adana halkının festivalde rakı içmeyi bırakmaması sonucunda, festivale yasak getirildi.

Gerekçe “bazı terör örgütleri ve art niyetli kişiler”

Adana Valiliği, iptal edilen ‘Kebap ve Şalgam Festivali’ ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve gruplarca festivale katılan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin tehlikeye sokulabileceği değerlendirildiğinden söz konusu etkinlik valilik makamı tarafından iptal edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları ve basın yayın organlarında kentte 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ‘‘Kebap ve Şalgam Festivali” ile ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

“Huzur ve güven ortamı, vatandaşların can ve mal güvenliği…”

“Vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları, genel sağlığın, kamu düzeni ve güvenliği ile vatandaşların can ve mal güvenliklerinin korunmasının devletin asli görev ve sorumlulukları arasında bulunduğu” söylenen açıklamada şöyle denildi:

“Bu çerçevede, bazı terör örgütleri ile art niyetli kişi ve gruplarca festivale katılan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin tehlikeye sokulabileceği ve bu yolla kamu düzeni ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabilecekleri değerlendirildiğinden söz konusu etkinlik valilik makamı tarafından iptal edilmiştir. Bu kapsamda, iş yerlerimizin ruhsatlarına ve ilgili yasal düzenlemelere uygun faaliyette bulunması, ayrıca vatandaşlarımızın ve iş yeri sahiplerinin kamuya açık alanlarda kamu düzeni ve güvenliği ile trafik düzenini tehlikeye sokabilecek faaliyetlerden kaçınmaları ve bu konuda belediyelerimiz ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan uyarılara uyulması büyük önem arz etmektedir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER