A3 Haber

TBMM, ABD Senatosu’nun ‘Ermeni soykırımı’ kararını yok saydı

TBMM, ABD Senatosu’nun ‘Ermeni soykırımı’ kararını yok saydı

TBMM, ABD Senatosu’nun ‘Ermeni soykırımı’ kararını yok saydı
Aralık 14
08:15 2019

TBMM Genel Kurulu, ABD Senatosu’nun 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak kabul ettiği karara tepki gösterilerek, “yok hükmünde” sayılması kararı alındı.

AKP, CHP, İYİ parti ve MHP gruplarının ortak bildirisi ve ret kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da kararı Twitter’da duyurdu.

ABD Senatosu kararını kınama ve ret metninde şöyle denildi:

Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihi olaylar hakkında hüküm vermenin, parlamentoların işi olmadığı görüşünü tekrar etmektedir. Sözde Ermeni soykırım karar tasarısı daha önce de bir çok kez ABD Senatosu’na gelmiştir ve reddedilmiştir; manidardır ki ABD çıkarları ne zaman Türkiye’nin politikalarıyla ters düşse bu konu Senato gündemine getirilmektedir. Esasen mesele, Ermeniler ve 1915 olayları meselesi değildir; Ermeniler de tarihi olaylar da ABD Senatosu’nun umurunda değildir; Türkiye Aziz Milletimizin iradesine göre değil de ABD’nin taleplerine uygun politika geliştirse ne Ermeniler ne de 1915 olayları ABD Senatosu’nun gündemine gelecektir.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2020 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri sürerken, dün ABD Senatosu’nun 1915 olaylarına ilişkin aldığı karara tepkiler geldi. AKP Grup Başkanvekili Eminakbaşoğlu, Amerikan Senatosu’nda alınan karara, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Tükürün’ şiirinden bir kesit okuyarak tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da karara ilişkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan, bu milletin, meclisin şanına ve şerefine yakışır bir refleks beklediklerini söyledi.

İşte o kararın tam metni: 

 

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER