A3 Haber

TBMM’de kadın vekillerden Soylu’ya Las Tesis protestosu

TBMM’de kadın vekillerden Soylu’ya Las Tesis protestosu

TBMM’de kadın vekillerden Soylu’ya Las Tesis protestosu
Aralık 14
23:04 2019

İstanbul ve Ankara’da sokakta engellenerek gözlatın alınan kadınların Las Tesis protestosu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı Meclis’te gerçekleştirildi.

A3 Haber Merkezi- Şili’de katledilen bir kadın için sergilenmeye başlayan Las Tesis protesto dans gösterisi tüm dünyaya yayılmıştı. Ancak, o danslı protestoyu Kadıköy ve Güvenpark’ta sergilemeye çalışan kadınlar çevik kuvvetin müdahalesiyle karşılaşmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, kürsüden İçişleri Bakanı Soylu’ya hitaben, “Sayın İçişleri Bakanı, dünyanın her yerinde kadına şiddete karşı dikkat çekmek için yapılan bir dans var. Bu dansı yapmak için dokunulmaz olmanız gereken yer sayenizde Türkiye oldu. Kadın vekiller olarak şiddet gören öldürülen tüm kadınlar için size bir çift lafımız olacak” şeklinde konuştu.

Asla yalnız yürümeyeceksin

Ardından CHP’nin kadın vekilleri. sıra kapaklarına vurarak, “Ataerkil dünyamız… Kadın olmak suçumuz…” diyerek Las Tesis protestosunun sözlerini söylediler. CHP’li kadın vekiller, yaptıkları eylemi, ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ diyerek Twitter hesaplarından paylaştı,

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER