A3 Haber

Rahmi Turan ve Talat Atilla’ya basın konseyinden kınama

Rahmi Turan ve Talat Atilla’ya basın konseyinden kınama

Rahmi Turan ve Talat Atilla’ya basın konseyinden kınama
Aralık 15
13:50 2019

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Rahmi Turan’ın kaynak olarak Talat Atilla’yı gösterdiği ‘Saray’a giden CHP’li’ yazısı ile ilgili kınama kararı aldı.

Sözcü Gazetesi başyazarı Rahmi Turan’ın Tokmak isimli köşesinde yazdığı “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li” yazısı ile ilgili Basın Konseyi Yüksek Kurulu kınama kararı aldı. Turan, Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen CHP’linin Muharrem İnce olduğunu iddia etmişti. Turan kaynak olarak da Turk Time isimli internet haber sitesinin sahibi olan ve Talat Atilla’yı göstermişti. Rahmi Turan ayırca Atilla’nın sahibi olduğu bu sitede köşe de yazıyor. Rahmi Turan’ın açıkladığı kaynağı Talat Atilla da “Yanıt veriyorum!” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve kendi kaynağının da “bir CHP’li” olduğunu söylemişti.

Rahmi Turan özür dilemişti

ANKA’nın haberine göre gelişmelerin ardından Rahmi Turan hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan hem de Muharrem İnce’den özür dilemişti.

Rahmi Turan ve Talat Atilla’nın gündem yaratan yalan haberi nedeniyle Basın Konseyi 13 Aralık’ta bir dosya açtı ve her iki isme de kınama kararı aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER