A3 Haber

Soylu kadınların ‘Las Tesis’ dansından rahatsız oldu: Eğer dans olacaksa hepimiz dans edelim

Soylu kadınların ‘Las Tesis’ dansından rahatsız oldu: Eğer dans olacaksa hepimiz dans edelim

Soylu kadınların ‘Las Tesis’ dansından rahatsız oldu: Eğer dans olacaksa hepimiz dans edelim
Aralık 15
16:40 2019

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devam eden 2020 bütçe görüşmelerinde CHP’li milletvekillerinin Las Tesis dansı yapmasına tepki göstererek, “Eğer dans da olacaksa hepimiz dans edelim ayrı da en çok dansı Latin Amerika yapıyor. Ne durumda olduğunu biliyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devam eden 2020 bütçe görüşmelerinde CHP’li milletvekillerinin Las Tesis dansı yapmasına tepki gösterdi.

ANKA’nın haberine göre Soylu, mecliste yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşarak “Milletin meclisinde devlete katil denilen bir dansla konu çözülecekse …” ifadelerini kullandı.

“En çok dansı Latin Amerika yapıyor, durumunu biliyoruz”

Soylu’nun konuşması işe şöyle;

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorduğu bir soru var. Daha doğrusu yaptığı bir eylem var. Bakın arkadaşlar, oradaki kadınlar her birimizin acısıdır. Bu meseleyi hep beraber çözeceğiz. Ama sizin söylediğinizi size şimdi okuyacağım. Eğer bunları söyleyerek bu mesele çözülecekse meclis de duysun. Eğer bu meclis bunları söylemeye devam etsinler derse ben İçişleri Bakanı’yım, kanuna rağmen, anayasaya rağmen en geniş hakkımı kullanacağım. Ama söyledikleriniz şunlar; Tecavüzcü sensin, öldüren sensin, polisler, hakimler, devlet ve başkan…Şimdi bakın sizin söylediğiniz söz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde stenograflar eğer yazıyorlarsa…Şimdi biz dans etmeye veya bir meseleyi gündeme getirmek için Sivil Toplum Örgütleri’nin kadın meselesi konusunda, cinayetler konusunda söylediği sözlere biz ne söyleyebiliriz yani. Hep beraber yapacağız bu işi. Türkiye’nin şu andaki yasaları bunu bütün kadın örgütleri ve kadın sivil toplum örgütleri derler ki ‘Avrupa Birliği yasalarının standardı hatta biraz daha üzerindedir.

Özgür Bey muhakkak hepimizin eksikleri olabilir. Ama Şili’de bu şarkı sizin söylediğiniz sebeple çıkmadı. Neden çıktı biliyor musunuz? Polis iki tane kadını öldürdü, onun için çıktı. Yani sizin söylediğiniz sebeple çıkmadı. Sebebi bu. Ama siz kendiniz buna bir mana üretebilirsiniz. Fakat bu Türkiye’de polise, hâkime, devlete, başkana tecavüzcü ve öldüren demeyi gerektirmiyor. Eğer dans da olacaksa hepimiz dans edelim ayrı da en çok dansı Latin Amerika yapıyor. Ne durumda olduğunu biliyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER