A3 Haber

Evlere beş, işyerlerine on beş: Bacanağa beleş!

Evlere beş, işyerlerine on beş: Bacanağa beleş!

Evlere beş, işyerlerine on beş: Bacanağa beleş!
Aralık 16
07:32 2019

Manisa’da işyerlerinin su faturalarına yansıyan yüksek meblağlı “katı atık toplama bedeli” tepkilere yol açıyor. Kentin iki merkez ilçesinden biri olan AKP’li Şehzadeler Belediyesi binlerce işyerinden katı atık toplama bedeli tahsil ederken; Yunusemre Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Çerçi’nin bacanağı Üzeyir Dindar’a ait ticarethanenin su faturalarına bu bedel “sıfır” lira olarak yansıdı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi 20 Mayıs 2019 tarihindeki toplantısında, kentteki tüm su abonelerinden “katı atık toplama bedeli” adı altında tahsilat yapılmasını oyladı.

Karar AKP, MHP, CHP ve BBP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Bu tarihten sonra tüm ilçe belediyeleri, birer tarife hazırlayarak su faturalarına “katı atık toplama bedeli” yansıtmaya başladı.

Manisa’nın iki merkez ilçesinden biri olan AKP’li Şehzadeler Belediyesi, her ay kentsel konutlardan 9.97 lira, kırsal konutlardan 6.77 lira “katı atık toplama bedeli” tahsil etmeye başladı. İşyerleri için de “Okullar, kreşler, dersaneler, kurslar”, “Kamu kurum ve kuruluşları”, “Hastaneler ve sağlık kuruluşları”, “Kafe, restoran, eğlence yerleri, marketler”, “Dernekler ve sivil toplum kuruluşları”, “Diğer ticarethaneler”, “Bürolar”, “Otel, pansiyon, yurtlar” ve “Sanayi kuruluşları” olarak dokuz ayrı tarife hazırlandı.

Bacanağın faturası böyle…

İşyerlerine gönderilen su faturalarına “katı atık toplama bedeli” yansıtılmaya başlandı.

Ancak komşu ilçenin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin bacanağı olan Üzeyir Dindar’a ait ticarethanenin faturasına “katı atık toplama bedeli” olarak “sıfır” lira yansıdı.

Yunusemre Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Çerçi’nin bacanağı ve aynı zamanda özel bir tıp merkezinin patronu da olan Dr. Üzeyir Dindar’a, 2019 yılı Kasım ve Aralık aylarında kesilen “ticarethane” faturasında “katı atık toplama bedeli”nin “sıfır” lira olarak görünmesi dikkat çekti.

 

Bacanak olmayan sıradan yurttaşların faturaları işte böyle…

Manisa’da diğer sıradan yurttaşlara ait ticarethane faturalarına ise yüksek meblağlı “katı atık toplama bedeli” yansıdı.

Örneğin 89.05 liralık su kullanan bir ticarethanenin faturasında 752.87 lira katı atık toplama bedeli yansırken; 40.20 liralık su kullanan bir başka ticarethane abonesinden 223.20 lira “katı atık toplama bedeli” tahsil edildi.

İşte o faturalardan örnekler: 

 

AKP’li Şehzadeler Belediyesi ile Üzeyir Dindar’ın “protokol” bağlantısı

Binlerce işyerinden “katı atık toplama bedeli” adı altında yüksek meblağlar tahsil eden Şehzadeler Belediyesi’nin, bu bedelden muaf tuttuğu Dr. Üzeyir Dindar’la bir bağlantısı daha bulunuyor.

Şehzadeler’in AKP’li belediye başkanı Ömer Faruk Çelik ile Grandmedical Hospital’ın patronu Dr. Üzeyir Dindar, geçen yıllarda “özel indirim protokolü” imzalamıştı.

Bu protokol, belediyenin resmi sitesinden “Şehzadeler’in sağlığı Grandmedical’e emanet” anonsuyla duyurulmuştu.

 

AKP’li belediye başkanı Ömer Faruk Çelik (ortada) ile “katı atık toplama bedeli”nden muaf tutulan Dr. Üzeyir Dindar yan yana görülüyor. 

Şehzadeler Belediyesinden açıklama

Şehzadeler Belediyesi, haberimizin ardından bir açıklama yaparak, habere konu olan su abonesi Üzeyir Dindar’ın başka abonelikleri de bulunduğu, mükerrer ödeme olmaması için katı atık toplama bedelinin diğer abonelikleri üzerinden tahsil edildiği belirtildi.

Birden fazla su aboneliği olan her yurttaştan tek ücret mi tahsil ediliyor?

Açıklamada, birden fazla evi ya da işyeri olan, bu ev ve işyerlerinde farklı abone numaralarıyla su abonesi olan tüm yurttaşlardan sadece tek bir “katı atık toplama bedeli” mi alınıyor, yoksa her abonelikten ayrı ayrı bedel mi tahsil ediliyor sorusuna yanıt bulunamadı.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER