A3 Haber

CHP Sözcüsü Öztrak’tan ‘Urla’ açıklaması: Belediye başkanımızın yanındayız

CHP Sözcüsü Öztrak’tan ‘Urla’ açıklaması: Belediye başkanımızın yanındayız

CHP Sözcüsü Öztrak’tan ‘Urla’ açıklaması: Belediye başkanımızın yanındayız
Aralık 17
15:52 2019

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanmasına tepki göstererek, “FETÖ ile kimlerin birlikte yürüdüğü kimlerin yağan yağmurlarda birlikte ıslandığı hepimizin bilgisi dahilinde hususlardır. CHP dün de FETÖ’nün karşısındaydı bugün de karşısındadır” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası açıklamalarda bulundu.

ANKA’nın haberine göre Öztrak, tutuklanan CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a ilişkin olarak, şunları söyledi:

“Belediye başkanımız hakkındaki bu karar demokrasiye darbe vurmaktır. Millet iradesini hiçe saymaktır. FETÖ ile kimlerin birlikte yürüdüğü kimlerin yağan yağmurlarda birlikte ıslandığı hepimizin bilgisi dahilinde hususlardır. CHP dün de FETÖ’nün karşısındaydı bugün de karşısındadır. Kimse bu karardan kendine siyasi manevra alanı çıkarmaya heves etmesin. Buna fırsat vermeyiz, başkanımızın yanındayız ve hukuki sürecin takipçisiyiz.”

“Hakkında kesin hüküm yok, bir yere kaçmaya çalışmamış”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Öztrak, tutuklanan CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a ilişkin olarak, şunları söyledi:

“Dosyada gizlilik kararı var o yüzden içerik hakkında konuşabilmemiz mümkün değil ama bakıldığında savcılık kendisini Sulh Ceza Hakimliği’ne FETÖ suçlamasıyla göndermiş. Aslında belediye başkanımız savcılığın daveti üzerine avukatıyla birlikte İzmir Başsavcılığı’na gitmiş. Bir yere kaçmaya çalışmamış. Hakkında kesinleşen bir hüküm de yok. Son seçimlerde yüzde 67,5 gibi bir oyla seçilen belediye başkanımız hakkındaki bu karar demokrasiye darbe vurmaktır. Millet iradesini hiçe saymaktır. FETÖ ile kimlerin birlikte yürüdüğü kimlerin yağan yağmurlarda birlikte ıslandığı hepimizin bilgisi dahilinde hususlardır. CHP dün de FETÖ’nün karşısındaydı bugün de karşısındadır. Kimse bu karardan kendine siyasi manevra alanı çıkarmaya heves etmesin. Buna fırsat vermeyiz, başkanımızın yanındayız ve hukuki sürecin takipçisiyiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER